tokom 2020. godine ukupan prihod od 953 miliona švajcarskih franaka

Završena akvizicija akcija Axel Springera u Srbiji i još pet zemalja

BiznisSrbijaVesti

17.2.2022 18:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Završena akvizicija akcija Axel Springera u Srbiji i još pet zemalja Završena akvizicija akcija Axel Springera u Srbiji i još pet zemalja
Medijska kompanija Ringier objavila je u četvrtak da je, nakon što je dobila odobrenje nacionalnih tela za zaštitu konkurencije, završila akviziciju akcija Axel Springera... Završena akvizicija akcija Axel Springera u Srbiji i još pet zemalja

Medijska kompanija Ringier objavila je u četvrtak da je, nakon što je dobila odobrenje nacionalnih tela za zaštitu konkurencije, završila akviziciju akcija Axel Springera u Srbiji, Mađarskoj, Slovačkoj i Estoniji, Letoniji i Litvaniji, koja je bila najavljena jula prošle godine.

Kako je navedeno, „ova transakcija predstavlja još jedan korak napred u Ringierovoj strategiji međunarodnog rasta i ulaganja u oblast digitalnog tržišta i medijskih brendova“.

Holding kompanije u Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj sada će raditi pod brendom Ringiera, a oko 90 lokalnih medija (štampanih i digitalnih) i 20 online oglasnika sačuvaće svoje postojeće brendove.

Podseća se da su u Srbiji u vlasništvu kompanija Ringier pored ostalog dnevne novine Blic i portal Blic.rs, kao i platforma za nekretnine Nekretnine.rs.

Ringier je švajcarska medijska kompanija koja posluje u Evropi, Aziji i Africi, a njen portfolio uključuje oko 110 brendova štampanih i digitalnih medija, radio stanica, prodaje karata, zabavne industrije i elektronske trgovine, kao i online oglasnika automobila, nekretnina i radnih mesta.

Tokom 2020. godine, oko 6.800 zaposlenih u ovoj kompaniji, koja radi u 18 različitih zemalja, ostvarilo je prihod od 953,7 miliona švajcarskih franaka.

  • VERA

    17.2.2022 #1 Author

    Vala porasli su ovde, znaju znanje. Samo da je sve po zakonu i da rade kako treba.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    18.2.2022 #2 Author

    uspešna kompanije, veliki rad i zalaganje su doveli do ovih rezultata, da je više ovakvih kompanija

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...