nacionalne izložbe najavilo šest zemalja

Sajam tehnike na Beogradskom sajmu od 21. do 24. maja

ManifestacijeSrbijaU fokusu

14.5.2024 13:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Sajam tehnike na Beogradskom sajmu od 21. do 24. maja Sajam tehnike na Beogradskom sajmu od 21. do 24. maja
Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća biće održan na Beogradskom sajmu od 21. do 24. maja, gde će biti 600 izlagača, među kojima je... Sajam tehnike na Beogradskom sajmu od 21. do 24. maja

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća biće održan na Beogradskom sajmu od 21. do 24. maja, gde će biti 600 izlagača, među kojima je oko 250 inostranih iz 32 zemlje, najavili su danas organizatori. 

Na toj najstarijoj i najvećoj specijalizovanoj regionalnoj tehničko-tehnološkoj manifestaciji grupne nastupe ili nacionalne izložbe organizovaće Bosna i Hercegovina (Republika Srpska), Češka, Kina, Mađarska, Slovenija i Srbija.

Na sajmu pod sloganom „inspirišemo razvoj“ biće predstavljeni proizvodi i tehnološka dostignuća u oblastima kao što su veštačka inteligencija i mašinsko učenje, automatizacija i robotika, IoT, 5G mreže, blokčejn tehnologije, proširena i virtuelna stvarnost, nanotehnologije, čiste energije, dronovi, telekomunikacije, informacione tehnologije, medicinski uređaji, energetika, transport, građevinarstvo.

Vlada Srbije će na sajmu organizovati izložbu inovacija i novih tehnologija „Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve – Zakorači u održivu budućnost“. Zemlja počasni gost te izložbe je Kina, sa 22 institucije i kompanije koje će predstaviti svoje nove tehnologije i inovacije.

Radno vreme sajma biće od 10 do 18 časova.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.