kako će izgledati finansijski sektor u našem regionu

Šesti SEE NPL Forum u Beogradu o nacionalnim strategijama za problematična potraživanja

ManifestacijeSrbijaU fokusu

9.11.2022 12:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Šesti SEE NPL Forum u Beogradu o nacionalnim strategijama za problematična potraživanja Šesti SEE NPL Forum u Beogradu o nacionalnim strategijama za problematična potraživanja
Šesti po redu regionalni Forum posvećen problematičnim potraživanjima okupiće više od 150 lidera sa tržišta NPL-a, uključujući: predstavnike regulatora iz regiona jugoistočne Evrope, banke,... Šesti SEE NPL Forum u Beogradu o nacionalnim strategijama za problematična potraživanja

Šesti po redu regionalni Forum posvećen problematičnim potraživanjima okupiće više od 150 lidera sa tržišta NPL-a, uključujući: predstavnike regulatora iz regiona jugoistočne Evrope, banke, investitore, investicione fondove, finansijske savetnike, advokate, procenitelje, kao i kompanije koje se bave naplatom potraživanja širom Jugoistočne Evrope.

Na ovogodišnjem forumu biće predstavljeno aktuelno stanje na regionalnom tržištu problematičnih kredita (NPL), a diskutovaće se o do sada primenjenim nacionalnim strategijama i evropskim regulatornim novinama, kao i mogućim rešenjima.

Govornici iz oko 25 zemalja na Forumu daće osvrt na analizu uticaja pandemije Covid-19 i trenutnu ekonomsku i finansijsku krizu, aktuelne investicione trendove na tržištu, kao i na načine vrednovanja i servisiranja dugova.

Posetioci će imati prilike da saznaju očekivanja o tome kako će izgledati bankarski sektor u regionu u narednim godinama, ko će investirati u NPL tržište i za koje tipove imovine će biti najviše interesovanja, kako sintetička sekjuritizacija može pogurati NPL tržište nekretnina, kao i da li će kompanije koje se bave upravljanjem problematičnim potraživanjima biti konačno zakonski regulisane?

Forum započinje panelom na temu “Da li nam sledi savršena ekonomska oluja?” u kome će učestvovati predstavnici Hrvatske narodne banke, KPMG, Komercijalne banke, EBRD i Asocijacije kompanija za upravljanje potraživanjima Srbije.   

Pored predstavnika Ministarstva finansija Srbije i Hrvatske narodne banke (HNB), konferenciji će prisustvovati i predstavnici Asocijacije kompanija za upravljanje potraživanjima Srbije (AKUPS), kao i mnoge vodeće lokalne i međunarodne banke i kompanije čije je poslovanje integralni deo ekosistema prodaje i otkupa potraživanja: ODM Collections, Vuković & Partners, EOS Matrix, Deloitte Legal, AIK banka, NLB Komercijalna banka d.d, Qualco, NLB d.d Slovenija, EBRD, Prohit, KPMG, ECM Partners, LynxCap Group AG, OTP banka, BDK Advokati, PwC SEE, APS Holding, AK Servicing, TEGoVA itd.

Šesto izdanje poslovnog SEE NPL Foruma biće organizovano 18. novembra pod institucionalnim pokroviteljstvom Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije (NUPS) u beogradskom hotelu Hyatt Regency.

Konferenciju organizuje New Angles Consulting kompanija specijalizovana za organizaciju poslovnih konferencija, kao i savetovanje u oblasti marketinga i razvoja poslovanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...