u toku formiranje kancelarije za transformaciju

Skupština EPS-a usvojila plan transformacije

Srbija

13.6.2024 16:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Skupština EPS-a usvojila plan transformacije Skupština EPS-a usvojila plan transformacije
Skupština akcionarskog društva Elektroprivrede Srbije (EPS) je usvojila Plan transformacije te kompanije kojim su definisane promene organizacione strukture i unapređenje operativnih i finansijskih procesa bez... Skupština EPS-a usvojila plan transformacije

Skupština akcionarskog društva Elektroprivrede Srbije (EPS) je usvojila Plan transformacije te kompanije kojim su definisane promene organizacione strukture i unapređenje operativnih i finansijskih procesa bez smanjenja budžeta za plate.

Iz EPS-a je saopšteni da je time ispunjena važna strukturna stavka u okviru aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Promene u organizacionoj strukturi usmerene su, između ostalog, na unapređenje digitalizacije poslovnih procesa i usluga uz povećanje bezbednosti sistema i podataka, efikasnije upravljanje investicijama i ljudskim resursima.

Strukturne promene biće sprovedene „duž celog sistema uz precizno definisane procedure i odgovornost“.

Cilj planiranih reformi je da EPS postane „tržišno orijentisana, profitabilna kompanija, usmerena na povećanje zadovoljstva kupaca i ostvarivanje ciljeva Zelene agende“.

„Realizacijom Plana transformacije, EPS će do 2030. godine unaprediti operativne performanse kako bi u narednim godinama mogao da parira najrazvijenijim kompanijama u Evropskoj uniji. Do tada, predviđena je realizacija značajnog investicionog ciklusa uz smanjenje troškova“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je u toku formiranje Kancelarije za transformaciju koju će činiti zaposleni EPS-a i spoljni eksperti.

Tagovi
EPS SRBIJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.