Objavljeni prvi podaci poslovanja u 2022. godini

Spoljnotrgovinska razmena Zapadnobačkog okruga veća za trećinu

Srbija

28.2.2023 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Spoljnotrgovinska razmena Zapadnobačkog okruga veća za trećinu Spoljnotrgovinska razmena Zapadnobačkog okruga veća za trećinu
Privreda Zapadnobačkog okruga ostvarila je u poređenju sa 2021. godinom skoro za trećinu veću robnu razmenu sa inostranstvom. Prema podacima Regionalne privredne komore Zapadnobačkog... Spoljnotrgovinska razmena Zapadnobačkog okruga veća za trećinu

Privreda Zapadnobačkog okruga ostvarila je u poređenju sa 2021. godinom skoro za trećinu veću robnu razmenu sa inostranstvom.

Prema podacima Regionalne privredne komore Zapadnobačkog okruga u prošloj godini ostvarena je robna razmena sa inostranstvom u vrednosti od 862 miliona evra.

Izvezeno je robe u vrednosti od 516 miliona evra, dok je u prošloj godini vrednost uvoza bila skoro 345 miliona evra. U robnoj razmeni sa inostranstvom ostvaren je suficit od 170 miliona evra, prenosi Beta.

Najznačajniji spoljnotrgovinski partner je bila Italija, u koju se najviše izvozilo, ali Italija je zemlja iz koje se najviše i uvozilo.

Posle Italije, najviše se izvozilo u Bosnu i Hercegovinu, Češku, Sloveniju, Hrvatsku, Rumuniju.

Preduzeće iz Zapadnobačkog okruga koje je bilo najveći izvoznik je Magna Seating iz Odžaka koje je izvozila automobilska sedišta i opremu.

Sedište Zapadnobačkog okruga je u Somboru, a pored njega ovoj administrativnoj celini pripadaju još i opštine Apatin, Odžaci i Kula.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...