otvorena manifestacija "Dan polja" na Rimskim Šančevima

Srbija u prednosti u odnosu na ostatak sveta u proizvodnji semena

AgrobiznisBiznisSrbija

28.8.2024 15:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Srbija u prednosti u odnosu na ostatak sveta u proizvodnji semena Srbija u prednosti u odnosu na ostatak sveta u proizvodnji semena
Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković izjavila je danas da je Srbija u prednosti u odnosu na ostatak sveta kada je proizvodnja semena u pitanju.... Srbija u prednosti u odnosu na ostatak sveta u proizvodnji semena

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković izjavila je danas da je Srbija u prednosti u odnosu na ostatak sveta kada je proizvodnja semena u pitanju.

„Iz godine u godinu hrana predstavlja strateški proizvod, a proizvodnja semena je jedan od osnovnih elemenata u proizvodnji hrane, i mi tu imamo prednost u odnosu na ostatak sveta“, kazala je Gojković na otvaranju manifestacije „Dan polja“ na Rimskim Šančevima pored Novog Sada, prenosi Beta.

Dodala je da je spona između znanja i prakse, između nauke i privrede „izuzetno važna za ukupan napredak srpske poljoprivrede“ i povećanje prinosa.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović rekao je da, uprkos klimatskim promenama, Srbija ima dobre rezultate u poljoprivredi, pre svega kada je reč o soji, kukuruzu i suncokretu.

On je najavio da ministarstvo, zajedno sa Kabinetom predsednika Republike Srbije i Vladom Srbije, planira „niz afirmativnih mera“ kada je reč o ratarstvu i stočarstvu.

Manifestaciju „Dan polja“ tradicionalno organizuje Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.