Ministarstvo poljoprivrede reagovalo na neistinite objave na društvenim mrežama

Srbiji nije zabranjen izvoz voća u EU

Srbija

4.9.2023 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Srbiji nije zabranjen izvoz voća u EU Srbiji nije zabranjen izvoz voća u EU
Povodom objava na društvenim mrežama u kojim se navodi kako je Srbiji nakon vraćenih pošiljki voća sa granica EU zabranjen izvoz svog voća, Ministarstvo... Srbiji nije zabranjen izvoz voća u EU

Povodom objava na društvenim mrežama u kojim se navodi kako je Srbiji nakon vraćenih pošiljki voća sa granica EU zabranjen izvoz svog voća, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede poručuje javnosti da su u pitanju neistine i dezinformacije i moli sve da ne podižu paniku i ne obmanjuju građane.

Samo u avgustu ove godine, Srbija je ka zemljama EU izvezla 692 pošiljke odnosno blizu 8.000 tona voća i povrća, od čega su tri pošiljke vraćene, istaklo je ministarstvo u saopštenju.

„Istovremeno i Srbija, kao i svi, radi uzorkovanje na graničnim prelazima, i samo u toku ove godine od 9.000 pošiljaka, koje su došle na granicu Srbije, vratili smo zbog neusaglašenosti 37 pošiljaka“, ukazali su, uz napomenu da sve zemlje pokušavaju da zaštite svoje tržište i da svojim građanima obezbede da koriste proizvode koji su bezbedni.

„Kada govorimo o notifikacijama, one nisu najava zabrane ili automatske zabrane izvoza i uvoza, već znače podizanje nivoa kontrole odnosno, upozorenje za zemlju koja dobije notifikaciju da podigne svoj sistem kontrole“, pojasnilo je Ministarstvo poljoprivrede u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...