okupilo se više od 7.200 izlagača iz 119 zemalja

Srpske firme na sajmu hrane u Parizu dogovorile izvoz vredan oko 11 miliona evra

BiznisEUPoslovanjeSrbija

21.10.2022 13:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Srpske firme na sajmu hrane u Parizu dogovorile izvoz vredan oko 11 miliona evra Srpske firme na sajmu hrane u Parizu dogovorile izvoz vredan oko 11 miliona evra
Kompanije iz Srbije, koje su se u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), predstavile na Međuanrodnom sajmu prehrambene industrije SIAL... Srpske firme na sajmu hrane u Parizu dogovorile izvoz vredan oko 11 miliona evra

Kompanije iz Srbije, koje su se u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), predstavile na Međuanrodnom sajmu prehrambene industrije SIAL u Parizu dogovorile su izvoz vredan oko 11 miliona evra, saopštila je u petak PKS.

Tokom pet dana trajanja sajma, kompanije iz Srbije imale su više od 1.200 bilateralnih razgovora sa potencijalnim partnerima, a najviše sastanaka imali su sa partnerima iz regiona, Evropske unije, Turske, Rusije, Saudijske Arabije, Izraela, Egipta, kao i Kanade i Sjedinjenih Američkih Država-a, prenosi Beta.

Predstavnica PKS Bojana Lalović rekla je da je 29 srpskih kompanija od 15. do 19. oktobra u Parizu promovisalo proizvodni i izvozni potencijal u okviru dva nacionalna paviljona, jednom za gotove i drugom za zamrznute proizvode.

Svoju ponudu predstavile su firme iz Beograda, Bečeja, Arilja, Požege, Leskovca, Kruševca, Kraljeva, Valjeva, Kanjiže, Niša, Prijepolja…

Iz kompanije Laki podsetili su da su na sajmu četvrti put i da su, uprkos pauzi zbog pandemije virusa, obnovili i ostvarili nove važne kontakte sa zainteresovanim partnerima iz celoga sveta.

„SIAL je odlična prilika da promovišemo naše proizvode, upoznali smo nove klijente i najnovije trendove u proizvodnji hrane“, rekao je komercijalni direktor kompanije Miloš Jeremić.

Iz porodične firme Frigo-Paun, koja je takođe na sajmu predstavila svoje zamrznute proizvode od voća, istakli su da je firma zahvaljujući sajmu uspostavila nove kontakte i da očekuju nastavak dogovora sa potencijalnim kupcima. 

Sajam SIAL se održava svake druge godine, a nakon četvorogodišnje pauze zbog pandemije, na ovoj vodećoj svetskoj smotri prehrambene industrije u Parizu okupilo se više od 7.200 izlagača iz 119 zemalja koji su predstavili više od 400.000 proizvoda.

 • VERA

  21.10.2022 #1 Author

  Bravo mi i imamo zdravu hranu.

  Odgovori

 • GOCA BG

  21.10.2022 #2 Author

  Imaju nase firme sta da ponude cim je ugovorena ovolika cifra…

  Odgovori

 • CUPKA

  22.10.2022 #3 Author

  I mi konja za trku imamo 😉

  Odgovori

 • TATJANA

  22.10.2022 #4 Author

  Odlično i za svaku pohvalu, da vide kakvi proizvodi dolaze iz nase zemlje

  Odgovori

 • GAGA

  22.10.2022 #5 Author

  Svaka im cast! Tesko je probiti se u EU

  Odgovori

 • ZVE84

  23.10.2022 #6 Author

  Možda mogu da ospore mnogo toga… Ali našu hranu… Bravo!

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  23.10.2022 #7 Author

  Nasoj hrani retko ko moze da odoli!

  Odgovori

 • Ceca

  30.10.2022 #8 Author

  Imamo i sta da prodamo

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...