Deo grupacije Minth Group

Subvencija od 23,5 miliona evra kineskoj kompaniji za proizvodnju autodelova u Loznici

Srbija

23.5.2024 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Subvencija od 23,5 miliona evra kineskoj kompaniji za proizvodnju autodelova u Loznici Subvencija od 23,5 miliona evra kineskoj kompaniji za proizvodnju autodelova u Loznici
Коmpanija Minth Automotive Europe, koja ima sedište u Loznici i koja se bavi proizvodnjom delova za motorna vozila, dobila je od države subvenciju za... Subvencija od 23,5 miliona evra kineskoj kompaniji za proizvodnju autodelova u Loznici

Коmpanija Minth Automotive Europe, koja ima sedište u Loznici i koja se bavi proizvodnjom delova za motorna vozila, dobila je od države subvenciju za širenje proizvodnje od čak 23,5 miliona evra.

Kompanija je deo kineske grupacije Minth Group, a subvencije se dodeljuju za drugu fazu izgradnje fabrike za proizvodnju delova auto-industrije u Loznici, piše Nova ekonomija.

Minth Automotive je pre tri godine predala Razvojnoj agenciji Srbije prijavu za dodelu podsticaja radi privlačenja direktnih ulaganja, a novac joj je odobren 22. marta ove godine. Ugovorom koji je kompanija potpisala sa Ministarstvom privrede, obavezala se da će do kraja 2024. godine zaposliti najmanje 700 novih radnika na neodređeno vreme i uložiti u materijalna i nematerijalna sredstva u vrednosti od najmanje 183,6 miliona evra u istom roku.

Standardno, kompanija je u obavezi da isplaćuje plate za barem 20 odsto veće od republičkog „minimalca“, kao i da određenom broju srednjoškolaca i studenta omogući praksu unutar kompanije.
Minth je izjavio da je tokom 12 meseci pre dana podnošenja prijave za podsticaje najveći broj zaposlenih na određeno i neodređeno vreme bio 319.

Sredstva za realizaciju druge faze projekta izgradnje fabrike biće isplaćena najpre u 2025. godini, a zatim u 2026. godini u dinarskoj protivvrednosti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.