Kompanija Mikom kupila parcelu od lokalne samouprave

U planu fabrika građevinskih kontejnera u Srbobranu

Srbija

7.5.2024 10:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U planu fabrika građevinskih kontejnera u Srbobranu U planu fabrika građevinskih kontejnera u Srbobranu
Skupština opštine Srbobran odobrila je prodaju građevinske parcele površine devet hektara u industrijskoj zoni kompaniji Mikom iz Novog Sada, izjavio je Radivoj Debeljački, predsednik... U planu fabrika građevinskih kontejnera u Srbobranu

Skupština opštine Srbobran odobrila je prodaju građevinske parcele površine devet hektara u industrijskoj zoni kompaniji Mikom iz Novog Sada, izjavio je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, a objavila eKapija.

„Plan Mikoma je da u Srbobranu podigne pogon za proizvodnju građevinskih kontejnera, koji trenutno funkcioniše u Novom Sadu. U prvoj fazi planira se zapošljavanje 200 lica, da bi se u narednim fazama taj broj popeo na 300 zaposlenih“, rekao je Debeljački.

Naveo je da je to druga fabrika koja stiže u Srbobran „u poslednje tri, četiri godine“. Prethodno je 2020. kompanija Alutec u tu opštinu prebacila svoj pogon iz Nemačke.

Debeljački je napomenuo da novosadski Mikom već u ovoj godini namerava da počne sa pripremnim radovima za fabriku građevinskih kontejnera.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...