Planirana fazna izgradnja saobraćajnice

Traži se izrada idejnog projekta za motoput od Novog Sada do Bačke Palanke

BiznisInfrastrukturaSrbija

28.12.2023 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Traži se izrada idejnog projekta za motoput od Novog Sada do Bačke Palanke Traži se izrada idejnog projekta za motoput od Novog Sada do Bačke Palanke
Putevi Srbije raspisali su javnu nabavku za izradu Plana detaljne regulacije i Idejnog projekta sa Studijom opravdanosti za izgradnju brze saobraćajnice (motoputa) na deonici... Traži se izrada idejnog projekta za motoput od Novog Sada do Bačke Palanke

Putevi Srbije raspisali su javnu nabavku za izradu Plana detaljne regulacije i Idejnog projekta sa Studijom opravdanosti za izgradnju brze saobraćajnice (motoputa) na deonici Novi Sad – Veternik – Futog – Begeč – Gložan – Čelarevo – Bačka Palanka.

Kako se pojašnjava u tenderskoj dokumentaciji, ovaj projekat podrazumeva izgradnju nove saobraćajnice koja će biti alternativa postojećem državnom putu IB reda broj 12, objavila je eKapija.

Procenjena vrednost nabavke je 125 miliona dinara bez PDV-a, predviđeno trajanje ugovora za ovaj posao je 18 meseci a rok za dostavljanje ponuda je 26. januar.

Koridor buduće saobraćajnice planiran je od priključenja na saobraćajnicu u zoni petlje Sever, koja povezuje autoput E-75 sa Bulevarom Evrope i Rumenačkim putem u Novom Sadu i preko raskrsnice sa državnim putem IIA reda broj 111 na deonici Novi Sad – Rumenka.

Zatim bi novom saobraćajnicom trebalo povezati naselja Veternik, Rumenka, Futog, Gložan i Čelarevo, do raskrsnice sa državnim putem IB reda broj 12 na obilaznici oko Bačke Palanke koja ujedno predstavlja i kraj novoplanirane saobraćajnice.

Budući motoput trebalo bi da ima četiri vozne trake od po 3,5 metara, četiri ivične trake od po pola metra, razdelnom trakom od četiri metra i sa dvema bankinama od po metar i po a planirana brzina kretanja vozila na budućoj saobraćajnici je 100 kilometara na čas.

Kako se naglašava, treba predvideti faznu izgradnju brze saobraćajnice.

„Na nivou izrade idejnog projekta treba predvideti izgradnju jednog poluprofila brze saobraćajnice, po kom će se odvijati dvosmerni saobraćaj dok se u kasnijim fazama ne ukaže potreba za izgradnjom i drugog poluprofila brze saobraćajnice“, dodaje se u dokumentaciji.

Treba predvideti i moguće stanice za snabdevanje motornih vozila gorivom, mesta za punjenje vozila na električni pogon, odmorišta, parkirališta i druge objekte za pružanje usluga korisnicima puta, piše eKapija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...