promocija istočne srbije kao atraktivne destinacije za snimanje filmova

Trening za menadžere lokacija u okviru projekta Filmtastic East Serbia od 8. septembra

KulturaSrbijaU fokusu

22.8.2023 18:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Trening za menadžere lokacija u okviru projekta Filmtastic East Serbia od 8. septembra Trening za menadžere lokacija u okviru projekta Filmtastic East Serbia od 8. septembra
Srpska filmska asocijacija (SFA) i TOC – Asocijacija za razvoj održivih zajednica iz Zaječara pokrenule su projekat Filmtastic East Serbia koji ima za cilj... Trening za menadžere lokacija u okviru projekta Filmtastic East Serbia od 8. septembra

Srpska filmska asocijacija (SFA) i TOC – Asocijacija za razvoj održivih zajednica iz Zaječara pokrenule su projekat Filmtastic East Serbia koji ima za cilj da mapira i promoviše region Istočne Srbije kao atraktivnu destinaciju za snimanje filmova, ali i da uključi lokalno stanovništvo u njihovu produkciju.

Trodnevni trening za menadžere lokacija u okviru ovog projekta je besplatan za sve učesnike i obuhvata online nastavu, predavanja uživo, kao i obilaske atraktivnih lokacija. Online deo treninga održaće se 8. septembra putem Zoom platforme, a polaznici će se okupiti uživo u Zaječaru 13. i 14. septembra 2023. godine, navodi se u saopštenju.

Ovo edukativno iskustvo namenjeno je svima koji bi voleli da se pobliže upoznaju sa dužnostima i obavezama vezanim za upravljanje jedne filmske lokacije, bez obzira na njihovo prethodno radno iskustvo.

Na trening mogu da se prijave pojedinci koji žive u Zaječaru, Majdanpeku, Negotinu ili njihovoj bližoj okolini, zatim oni koji poznaju prirodne, istorijske i kulturne znamenitosti na teritoriji ovih gradova i opština.

„Učesnik je potrebno da ima iskustva u organizaciji događaja ili da je radio kao turistički vodič. Na trening se mogu prijaviti i oni koji su zainteresovani za fotografiju, poseduju organizacione sposobnosti i žele da razviju specifična znanja i veštine vezana za logistiku i organizaciju u filmskoj industriji, žele da nauče kako se ostvaruje uspešna saradnju sa javnim službama i turističkim akterima u njihovim opštinama, i na kraju žele da pomognu filmskim ekipama u pronalaženju potencijalnih lokacija za snimanje u ovom delu Srbije“, ističe se u saopošptenju.

Foto: Filmtastic East Serbia / Donji Milanovac

Učesnici će ovom prilikom naučiti više o konkretnim zaduženjima i zadacima menadžera lokacije i u kojim fazama produkcije se oni obavljaju, na šta treba obratiti pažnju dok se čita scenario i traže prigodne lokacije za snimanje, kako se komunicira s autorskom ekipom, kako se budžetiraju lokacije i dobijaju dozvole za snimanje, šta sve podrazumeva rad na terenu i još mnogo toga, navedeno je u saopštenju.

  • NATI

    23.8.2023 #1 Author

    Lepo iskustvo za pocetnike

    Odgovori

  • SUNCE

    23.8.2023 #2 Author

    Svaka čast. Odlična ideja i jako zanimljiv posao. Mislim da će privući mlade iz Zaječar i okolnomih mesta.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    26.8.2023 #3 Author

    Sjajno,projekat je za svaku pohvalu..

    Odgovori

  • Gaga

    27.8.2023 #4 Author

    Odlicno zaista

    Odgovori

  • Brana

    3.9.2023 #5 Author

    Zanimljivo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...