Pogoni se otvaraju u Novom Bečeju i Malom Iđošu

Tri nova strana investitora dolaze u Vojvodinu

InvesticijeSrbija

29.12.2023 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Tri nova strana investitora dolaze u Vojvodinu Tri nova strana investitora dolaze u Vojvodinu
Američki Ecor Global i belgijski Somnis Bedding uložiće 80 miliona evra u Novi Bečej, a mađarski Jastreb otvara pogon u Malom Iđošu vredan 11,5... Tri nova strana investitora dolaze u Vojvodinu

Američki Ecor Global i belgijski Somnis Bedding uložiće 80 miliona evra u Novi Bečej, a mađarski Jastreb otvara pogon u Malom Iđošu vredan 11,5 miliona evra, objavila je eKapija.

Kako je rekao pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, američka kompanija Ecor Global, koja se bavi proizvodnjom ekoloških ploča od poljoprivrednih ostataka, dolazi u Novi Bečej a izgradnja pogona podrazumeva ulaganje vredno više od 70 miliona evra i najmanje 100 novih radnih mesta.

Belgijska kompanija Somnis Bedding, koja se bavi proizvodnjom dušeka, takođe će u Novom Bečeju investirati preko 10 miliona evra, a samo u prvoj fazi očekuje se zapošljavanje 120 radnika, dok je u Malom Iđošu najavljena izgradnja pogona za proizvodnju elektroda kompanije Jastreb, koja će uložiti 11,5 mil EUR i otvoriti 140 novih radnih mesta.

Sofić je uručio ugovore o sufinansiranju investicionih projekata u industrijsko-poslovnim zonama, u vrednosti od 230 miliona dinara, predstavnicima opština Mali Iđoš i Novi Bečej.

Opredeljena sredstva usmerena su za infrastrukturno opremanje radne zone u Malom Iđošu i izgradnju dela saobraćajnice u industrijskoj zoni Izlaz u Novom Bečeju.

  • Zivko

    29.12.2023 #1 Author

    A Srbobran?

    Odgovori

  • HANA

    1.1.2024 #2 Author

    Jeftina radna snaga i subvencije koje naša vlada daje i šakom i kapom…
    Nego, od svih onih silnih stranih firmi koliko je već posle isteka 5 godina zatvoreno?
    Ćutimo?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...