Nekadašnji gigant kupljen za 954,3 miliona dinara

Delta Real Estate: Veoma smo zadovoljni kupovinom Rada

InvesticijeIzdvajamoNekretnineSrbija

26.12.2023 14:07 Autor: Milica Rilak 7

Delta Real Estate: Veoma smo zadovoljni kupovinom Rada Delta Real Estate: Veoma smo zadovoljni kupovinom Rada
Rekordno dugačak stečaj građevinskog preduzeća Rad bliži se kraju, s obzirom na to da je čuvenu jugoslovensku kompaniju kao pravno lice kupila Delta Real... Delta Real Estate: Veoma smo zadovoljni kupovinom Rada

Rekordno dugačak stečaj građevinskog preduzeća Rad bliži se kraju, s obzirom na to da je čuvenu jugoslovensku kompaniju kao pravno lice kupila Delta Real Estate za gotovo milijardu dinara.

„Veoma smo zadovoljni kupovinom građevinskog preduzeća Rad, s obzirom na to da se lokacija u Ulici Milentija Popovića nalazi u neposrednoj blizini Deltinog poslovnog kompleksa“, rekli su za Biznis.rs iz Delta Real Estate.

U blizini Deltinog kompleksa na Novom Beogradu nalazi se čuvena „Bela lepotica“, nikada završena zgrada koju je Rad počeo da gradi daleke 1989. godine, da bi radovi bili obustavljeni desetak godina kasnije.

Na licitaciji koja je održana 25. decembra ponuđeno je nešto više od 27.000 kvadrata novobeogradske zgrade, ali i sedam lokala kao i nešto više od 20 stanova u Beogradu, Boru, Pančevu i Skoplju, među kojima se najveći od 90,38 kvadrata nalazi u beogradskoj Radničkoj ulici.

Građevinsko preduzeće Rad zapalo je u poslovne probleme još sredinom devedesetih, a formalno je u stečaju od 2001. godine, što ga čini rekorderom u dužini stečajnog postupka među preduzećima u portfelju Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Radova zgrada na Novom Beogradu / Foto: Google Street View

Kada je reč o planovima Delta Real Estate za najvredniji deo imovine Rada, odnosno „Belu lepoticu“ na Novom Beogradu, za Biznis.rs kažu da će se u narednom periodu baviti imovinskim i urbanističkim pitanjima koje je potrebno rešiti i na koje se u ovom trenutku stavlja fokus.

Ističu, takođe, da u ovom času nije moguće detaljnije govoriti o planovima koje kompanija ima za navedenu lokaciju.

Pored sada već bivše Radove zgrade nalazi se, inače, takođe nezavršena zgrada Elektrodistribucije, danas u vlasništu EPS-a. EPS je početkom decembra dobio saglasnost Vlade Srbije da tu zgradu proda.

Podsetimo da je Delta Real Estate početkom novembra javnosti predstavila rekonstruisan Sava Centar, koji se takođe nalazi na potezu između Brankovog i mosta Gazela na Novom Beogradu, odnosno u blizini bloka 20.

U Sava Centar uloženo je više od 118 miliona evra, a Delta Real Estate je najavila da do 2027. planira da investira 620 miliona evra u nekretnine u Beogradu i Novom Sadu, dok se početkom 2024. očekuju prvi radovi na izgradnji poslovno – hotelskog kompleksa takođe u bloku 20 na Novom Beogradu, ali na parceli koja se nalazi pored hotela Hyatt.

  • tamara71

    26.12.2023 #1 Author

    Lepo lepo

    Odgovori

  • Sindi

    27.12.2023 #2 Author

    101%

    Odgovori

  • SHALIMAR

    27.12.2023 #3 Author

    Odlicno,barem ce pametno da se investira.

    Odgovori

  • DUCA

    27.12.2023 #4 Author

    Sjajno je što se investira.

    Odgovori

  • STEPA

    28.12.2023 #5 Author

    Samo da se pametno ulaže.

    Odgovori

  • AJA

    28.12.2023 #6 Author

    Lepo

    Odgovori

  • Darko

    29.12.2023 #7 Author

    Delta je po mom mišljenju najača i najsigurnija kompanija u Srbiji verovatno i na Balkanu, uzor svima nama malim preduzetnicima. Malo je reći svaka čast.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...