izdvajaju posebna sredstva za razvoj ženskog preduzetništva

U Novom Sadu uručeni ugovori za samozapošljavanje

PreduzetnikSrbija

6.12.2023 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

U Novom Sadu uručeni ugovori za samozapošljavanje U Novom Sadu uručeni ugovori za samozapošljavanje
Nezaposlenim Novosađanima, koji žele da pokrenu sopstveno poslovanje, u sredu su dodeljena bespovratna finansijska sredstva, opredeljena za ovu namenu putem konkursa Gradske uprave za... U Novom Sadu uručeni ugovori za samozapošljavanje

Nezaposlenim Novosađanima, koji žele da pokrenu sopstveno poslovanje, u sredu su dodeljena bespovratna finansijska sredstva, opredeljena za ovu namenu putem konkursa Gradske uprave za privredu, a u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac, je istakao da budžet Grada dopušta stalni porast subvencija i podrške građanima i da je, do sada, izdvojeno ukupno 268,2 miliona dinara za samozapošljavanje 969 nezaposlenih lica sa evidencije novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, prenosi Beta.

„Ove godine, opredelili smo iz budžeta 59,5 miliona dinara za samozapošljavanje 151 nezaposlenog lica, a iznosi subvencije su bili u rasponu od 300 do 400.000 dinara“, precizirao je Crnobarac, saopšteno je iz Gradske kuće.

Dodao je da se u cilju poštovanja principa rodne osetljivosti, od 2016. godine iz budžeta Grada izdvajaju posebna sredstva za razvoj ženskog preduzetništva, kao i da je zahvaljujući takvoj meri do sada sredstva za samozapošljavanje dobilo 388 nezaposlenih žena.

  • SUNCICA

    10.12.2023 #1 Author

    Lepe vesti za nase privrednike

    Odgovori

  • CIGI

    10.12.2023 #2 Author

    Uzece novac, zatvoriti posle God dana I sta onda

    Odgovori

  • PIKSI

    14.1.2024 #3 Author

    Znacice subvencije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...