planirani radovi u Somboru, Kladovu i Smederevu

U planu izgradnja još tri marine kroz projekat Zaplovi Srbijom

InfrastrukturaSrbijaU fokusu

3.2.2024 13:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

U planu izgradnja još tri marine kroz projekat Zaplovi Srbijom U planu izgradnja još tri marine kroz projekat Zaplovi Srbijom
Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Predrag Petrović izjavio je da će se kroz projekat Zaplovi Srbijom pokazati svi potencijali i resursi naše zemlje. Petrović... U planu izgradnja još tri marine kroz projekat Zaplovi Srbijom

Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Predrag Petrović izjavio je da će se kroz projekat Zaplovi Srbijom pokazati svi potencijali i resursi naše zemlje.

Petrović je naveo da je cilj ovog projekta da unapredi nautičku ponudu zemlje i da privuče ne samo domaće, već i strane turiste, investitore i uopšte ljude koji hoće da pogledaju našu zemlju sa reke, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je naglasio da sve više putnika i robe plovi rekama i da je to velika šansa za našu zemlju, ne samo za turizam i nautiku, već i za privredu.

Petrović je dodao da je projekat zamišljen u više faza i da prva faza obuhvata izgradnju pet marina.

„Krenuli su radovi u Velikom Gradištu na izgradnji marine, a veoma brzo počeće i u Golupcu. Postoje planovi da se marine izgrade i u Somboru, Kladovu i Smederevu i u tom smislu razmišljamo da ćemo negde do samog početka specijalizovane Međunarodne izložbe EXPO 2027, ali i pre da završimo taj prvi deo faze ovog projekta“, naglasio je Petrović.

On je dodao da su prošle godine u okviru ovog projekta otvorena tri međunarodna putnička pristaništa – Zemun, Sremska Mitrovica i Šabac, kao i da je planirano da se otvori i u Banoštoru.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...