Aerodrom Nikola Tesla raspisao tender za procenu investicionog ulaganja

Pripreme za rekonstrukciju Muzeja vazduhoplovstva

BiznisSrbijaTurizam

2.2.2024 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Pripreme za rekonstrukciju Muzeja vazduhoplovstva Pripreme za rekonstrukciju Muzeja vazduhoplovstva
Aerodrom Nikola Tesla raspisao je tender za izradu elaborata procene investicionog ulaganja u Muzej vazduhoplovstva. U planu je da se ovaj muzej rekonstruiše po... Pripreme za rekonstrukciju Muzeja vazduhoplovstva

Aerodrom Nikola Tesla raspisao je tender za izradu elaborata procene investicionog ulaganja u Muzej vazduhoplovstva. U planu je da se ovaj muzej rekonstruiše po ugedu na slične muzeje u svetu, objavila je eKapija.

Za objekat Muzeja vazduhoplovstva potrebno je izraditi elaborat postojećeg stanja za ceo objekat od oko 10.500 kvadrata i procenu investicionog ulaganja, kako bi se, kako se navodi, objekat muzeja rekonstruisao, podigla mu se funkcionalna osposobljenost i time obezbedio moderan i konkurentan muzej u regionu.

Objekat, kako se dodaje, ostaje u istim gabaritima, sa sačuvanim vizuelnim identitetom i arhitektonskim rešenjem.

Zadatak je moguće podeliti u dve faze izrade na analizu postojećeg stanja i izradu prostorno programske studije i predlog procene investicionog ulaganja.

Inače izgradnja ovog objekta je započela 1975. godine, ali usled finansijskih i tehničkih problema, završena je tek 1989. godine. Objekat muzeja vazduhoplovstva raspolaže površinom od oko 6.000 kvadrata izložbenog prostora i 4.500 kvadrata prostora za depoe, radionice, administrativni deo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...