Saradnja opštine, razvojnih agencija i međunarodne organizacije ACDI/VOCA

U Sjenici će do kraja godine biti izgrađeno sedam mini solarnih elektrana

SrbijaU fokusu

12.6.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U Sjenici će do kraja godine biti izgrađeno sedam mini solarnih elektrana U Sjenici će do kraja godine biti izgrađeno sedam mini solarnih elektrana
Projekat „Sunčeva energija za mala i srednja preduzeća“ u okviru kojeg će u Sjenici biti izgrađeno do sedam mini fonotropskih stanica, sprovodiće Regionalna razvojna... U Sjenici će do kraja godine biti izgrađeno sedam mini solarnih elektrana

Projekat „Sunčeva energija za mala i srednja preduzeća“ u okviru kojeg će u Sjenici biti izgrađeno do sedam mini fonotropskih stanica, sprovodiće Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA, rečeno je radiju Sto plus u ovoj agenciji.

Koordinator projekta Amela Lukač Zoranić rekla da će izgradnja solarnih stanica biti od velikog značaja za mala i srednja preduzeća koja se bave poljoprivrednom delatnošću, naročito u oblasti mlečnih proizvoda.

„Preduzeća će imati mogućnost da ugrade solarne panele i na taj način uštede potrošnju električne energije, doprinesu očuvanju životne sredine, a kasnije i unaprede svoje poslovanje“, rekla je Lukač Zoranić.

Dodaje da će javni poziv biti raspisan do kraja juna, a da se završetak izgradnje mini elektrana očekuje krajem godine.

SEDA će ovaj projekat sprovoditi u saradnji sa Opštinom Sjenica i međunarodnom organizacijom ACDI/VOCA. Izgradnju mini elektrana sufinasiraće opština Sjenica i ACDI/VOCA u vrednosti od 100.000 dolara, a 50 odsto sredstava obezbediće preduzeća.

Projekat „Sunčeva energija za MSP“ sprovodi se u okviru programa „Velika mala privreda“ koji finasira USAID.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.