Dug stanovništva bankama uvećan 6,5 odsto

Udruženje banaka Srbije: U septembru uvećani krediti građanima, a smanjeni privredi

BankeSrbija

20.9.2023 16:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Udruženje banaka Srbije: U septembru uvećani krediti građanima, a smanjeni privredi Udruženje banaka Srbije: U septembru uvećani krediti građanima, a smanjeni privredi
Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika su 15. septembra ove godine iznosili oko 3.409 milijardi dinara, što je 2,3 odsto više nego u avgustu... Udruženje banaka Srbije: U septembru uvećani krediti građanima, a smanjeni privredi

Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika su 15. septembra ove godine iznosili oko 3.409 milijardi dinara, što je 2,3 odsto više nego u avgustu prošle godine, objavilo je u sredu Udruženje banaka Srbije.

Pozajmice privrede bile su 1.847 milijardi dinara i za 0,6 odsto su manje nego pre godinu dana, a krediti preduzetnika smanjeni su za 4,3 odsto, na 68,3 milijarde dinara, prenosi Beta.

Dug stanovništva bankama uvećan je 6,5 odsto, na oko 1.493 milijarde dinara.

Među kreditima stanovništva, gotovinski su povećani 4,6 odsto, potrošački su smanjeni 26,9 odsto, stambeni su uvećani 10,6 odsto, poljoprivredni su veći 8,9 odsto, a zajmovi za refinansiranje su smanjeni 13,5 odsto.

U kašnjenju otplate sredinom septembra bilo je 2,8 odsto ukupnih bankarskih pozajmica, koliko i u avgustu prošle godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...