Nastavlja se pad cene kukuruza

Udvostručen nedeljni promet na Produktnoj berzi

AgrobiznisBiznisSrbija

8.9.2023 15:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Udvostručen nedeljni promet na Produktnoj berzi Udvostručen nedeljni promet na Produktnoj berzi
Preko Produktne berze u Novom Sadu tokom ove nedelje prometovano je 4.149 tona robe, što u odnosu na prethodnu nedelju predstavlja rast prometa od... Udvostručen nedeljni promet na Produktnoj berzi

Preko Produktne berze u Novom Sadu tokom ove nedelje prometovano je 4.149 tona robe, što u odnosu na prethodnu nedelju predstavlja rast prometa od 107,66 odsto. Ukupna finansijska vrednost iznosila je 90.654.666,02 dinara, za 88,43 odsto više u odnosu na proteklu nedelju.

Kao i prethodne dve sedmice, kukuruz je bio primarna kultura u trgovanju, a trgovalo se i novim rodom ove žitarice.

Kukuruz je u ukupnom obimu prometa učestvovao sa 60 odsto udela. Njime se trgovalo u cenovnom rasponu od 16,50 do 17,30 din/kg bez PDV-a uz primetan silazni trend cene kako se nedelja bližila kraju. Ponder cena iznosila je 16,88 din/kg bez PDV-a, što je u odnosu na prethodnu nedelju cenovni pad od 1,36 odsto.

Na tržištu pšenice tokom ove nedelje nije zabeležena veća aktivnost učesnika, pri čemu je ponuda bila nešto slabija od tražnje. Pšenicom se trgovalo po ceni od 19,70 do 22,50 din/kg bez PDV-a u zavisnosti od parametara kvaliteta i pariteta prodaje. Ponder cena iznosila je 19,88 din/kg bez PDV-a, te se u odnosu na prethodnu nedelju primećuje cenovni pad od 0,61 odsto.

U ukupnom obimu prometa ove nedelje udeo pšenice iznosio je 23 odsto.

Od ostale robe, na Produktnoj berzi se prethodne sedmice trgovalo sojom, suncokretovim zrnom novog roda, te stočnim ječmom i đubrivom u manjim količinama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...