dostupan javnosti u elektronskom obliku

Usvojena uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene „BIO4 kampusˮ

BiznisSrbija

26.9.2024 17:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Usvojena uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene „BIO4 kampusˮ Usvojena uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene „BIO4 kampusˮ
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene „BIO4 kampusˮ, s obzirom na to da je ovaj... Usvojena uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene „BIO4 kampusˮ

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene „BIO4 kampusˮ, s obzirom na to da je ovaj projekat proglašen za projekat od nacionalnog značaja.

Takođe, Prostorni plan je dostupan javnosti u elektronskom obliku preko Centralnog registra planskih dokumenata, navodi se na sajtu vlade.

Podsetimo, kompleks BIO4 kampus planiran je kao naučno-istraživački kampus, površine oko 26 hektara, koji obuhvata četiri prostorno-funkcionalne celine u okviru kojih mogu biti zastupljeni sadržaji obrazovanja, primenjene nauke, naučno-tehnoloških istraživanja, razvoja i proizvodnje iz oblasti biomedicine, biotehnologije, bioinformatike i biodiverziteta, stoji u Nacrtu prostornog plana posebne namene koji se do 22. jula nalazi na javnom uvidu.

U isto vreme, kako je oglasila Agencija za prostorno planiranje i urbanizam Srbije početkom jula, na javnom uvidu je i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu tog projekta, koji je proglašen za prioritet u razvoju Republike Srbije i Grada Beograda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.