nova vlada srbije imaće 25 resora

Usvojene izmene i dopune Zakona o ministarstvima

Srbija

22.10.2022 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Usvojene izmene i dopune Zakona o ministarstvima Usvojene izmene i dopune Zakona o ministarstvima
Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o ministarstvima po kojima će Vlada Srbije imati 25 resora, četiri više nego do sada. Za... Usvojene izmene i dopune Zakona o ministarstvima

Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o ministarstvima po kojima će Vlada Srbije imati 25 resora, četiri više nego do sada.

Za izmene i dopune Zakona o ministarstvima je glasalo 150 poslanika, protiv je bilo 44, a jedan poslanik nije glasao, prenosi RTS.

Vlada Srbije imaće Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo pravde, Mnistarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U novoj vladi će biti i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boracka i socijalna pitanja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Postojaće i Ministarstvo sporta, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo nauke tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Ministarstvo za javna ulaganja.

Narodni poslanici su raspravu o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima započeli u utorak, a zakon je donet u noći između petka i subote.

Izmene i dopune Zakona o ministarstvima su korak ka formiranju nove Vlade Srbije, a očekuje se da će budući ministri zakletvu, nakon rasprave u Narodnoj skupštini, položiti iduće sedmice.

 • GAGA

  22.10.2022 #1 Author

  To je ogroman drzavni aparat koji mi gradjani treba da platimo. Plasim se samo da ce to opet biti gomila nestrucnih ljudi koji ovu zemlju vode u propast

  Odgovori

 • VERA

  22.10.2022 #2 Author

  Dovolkno resora da se svi moguci paraziti zaposle.

  Odgovori

 • SRDJAN

  23.10.2022 #3 Author

  Svaki put sve vise i vise ministarstava. Sad jos i poslanike u skupstini da povecaju na 400 najbolje bi im bilo.

  Odgovori

 • Milovan94

  23.10.2022 #4 Author

  To je očekivano bilo da će sve usvojiti.

  Odgovori

 • MAJALG

  23.10.2022 #5 Author

  Koje je ovo cirkus, smehoteka na delu, igra bez granica, gde obican narod najvise gubi.

  Odgovori

 • NATI29

  25.10.2022 #6 Author

  Neka je bar polovina skolovanih i razumnih bice dobro

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...