ministar finansija poručuje da je u pitanju "preraspodela starih resora"

Mali: Finansiranje novih ministarstava u Vladi Srbije nije problem

Srbija

20.10.2022 10:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Mali: Finansiranje novih ministarstava u Vladi Srbije nije problem Mali: Finansiranje novih ministarstava u Vladi Srbije nije problem
Ministar finansija u tehničkoj Vladi Srbije Siniša Mali je odbacio kritike opozicije u vezi finansiranja povećenog broja ministarstva u budućoj vladi, naveo je da... Mali: Finansiranje novih ministarstava u Vladi Srbije nije problem

Ministar finansija u tehničkoj Vladi Srbije Siniša Mali je odbacio kritike opozicije u vezi finansiranja povećenog broja ministarstva u budućoj vladi, naveo je da to neće biti problem.

„Pitanja finansiranja nije nikakav problem, to ćemo kroz rebalans budžeta i sprovesti“, rekao je za RTS Mali, prenosi Beta.

Predviđeno je da nova Vlada Srbije ima 25 resora, odnosno četiri više nego aktuelna.

Mali je izrazio očekivanje da će do kraja iduće sedmice u parlamentu biti izabran novi kabinet premijerke Ane Brnabić, te najavio da će, „odmah nakon toga“, naredna odluka biti o rebalansu budžeta.

Upitan o stavovima iz jučeranje skupštinske rasprave u vezi finansiranja novih ministarstava u Vladi Srbije, on je rekao da će se to raditi „apsolutno kao i do sada“.

„Postoje neka nova ministarstva, ali su uglavnom to preraspodele postojećih, pitanje finasiranja nije nikakav problem, to ćemo kroz rebalans (budžeta) i sprovesti“, rekao jei dodaoda je najvažnije je da nova vlada bude efikasna i da odgvori na sve izazove.

„Kada sve saberete i oduzmete to nije veliki broj ministarstava, a pogotovo jer je uglavnom preraspodela postojećih i to su stvarno minimalna izdvajanja“, kazao je Mali. Zaključio je da su od toga važniji ciljevi vlade u koje je ubrojao očuvanje teritorijalnog integriteta, konkurentost privrede, očuvanje privrednog rasta i životnog standarda gradjana…

  • kaćica

    20.10.2022 #1 Author

    Naravno kad narod finansira

    Odgovori

  • VERA

    22.10.2022 #2 Author

    Imamo mi za sve love samo ne za ono sto nam treba.

    Odgovori

  • Maša

    23.10.2022 #3 Author

    Imama para koliko hoces 😂

    Odgovori

  • MAXMAD

    28.5.2023 #4 Author

    Ma kakav problem kada su upitanju drugari, taman posla.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...