Jedna od tema novi stend baj aranžman

Počinju novi pregovori MMF-a i Vlade Srbije

SrbijaVesti

20.10.2022 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Počinju novi pregovori MMF-a i Vlade Srbije Počinju novi pregovori MMF-a i Vlade Srbije
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) 20. oktobra dolazi u Beograd, kako bi sa predstavnicima Vlade Srbije i Narodne banke Srbije razgovarala o budućim načinima... Počinju novi pregovori MMF-a i Vlade Srbije

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) 20. oktobra dolazi u Beograd, kako bi sa predstavnicima Vlade Srbije i Narodne banke Srbije razgovarala o budućim načinima saradnje.

Ministar finansija Srbije u tehničkoj vladi Siniša Mali je najavio ovu posetu krajem septembra navodeći da jedna od tema razgovora može biti stend baj aranžman, zbog situacije u svetu.

Srbija i MMF trenutno imaju važeći aranžman, odnosno Instrument za koordinaciju politika (IPC) koji je savetodavni program, a koji ističe u januaru naredne godine, piše N1.

Mali je ranije kazao da bi novi aranžman sa MMF-om značio dodatnu dozu sigurnosti za Srbiju, jer bi mogla da se po povoljnijim uslovima povuku neka sredstva od MMF-a nego što su trenutno nude u svetu, zbog krize.

Ministar finansija je objasnio da Srbije trenutno raspolaže sa 2,5 milijarde evra, ali da mora da ima dovoljno novca na računu, zbog krize nastale ratom u Ukrajini i povećanja cena energenata.

Predstavnici MMF-a i NBS prve razgovore imaće odmah po dolasku predstavnika MMF-a.

  • Mike

    20.10.2022 #1 Author

    Da se uzajmi još malo pred fajront 🤣

    Odgovori

  • kaćica

    20.10.2022 #2 Author

    O cemu li pregovaraju

    Odgovori

  • VERA

    22.10.2022 #3 Author

    Tesko nama sa MMF-om.

    Odgovori

  • Coka13

    25.10.2022 #4 Author

    Svi njihovi pregovori završe se tako što oni uzmu zajmove koje građani nisu tražili, niti ih vide, a vraćaju ih, manje više, do kraja života.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...