LEKSIKON 2021: Hasan Hanić

Verujem u dobre ekonomske rezultate u 2022. godini

AnalizaIntervjuSrbijaSvetU fokusu

7.1.2022 17:01 Autor: Stanislav Stanišić 1

Verujem u dobre ekonomske rezultate u 2022. godini Verujem u dobre ekonomske rezultate u 2022. godini
Hasan Hanić je predsednik Upravnog odbora Agencije za osiguranje depozita i profesor Beogradske bankarske akademije – Fakulteta za bankarstvo, osiguranje i finansije Univerziteta Union... Verujem u dobre ekonomske rezultate u 2022. godini

Hasan Hanić je predsednik Upravnog odbora Agencije za osiguranje depozita i profesor Beogradske bankarske akademije – Fakulteta za bankarstvo, osiguranje i finansije Univerziteta Union u Beogradu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu kao student generacije, a na istom fakultetu je odbranio magistarsku tezu i doktorsku disertaciju.

U okviru studijskih boravaka proveo je određeno vreme na ekonomskim fakultetima i poslovnim školama u Njujorku, Londonu, Hamburgu, Berlinu i Moskvi. Član je više profesionalnih organizacija, dobitnik velikog broja nagrada i priznanja, te autor brojnih stručnih i naučnih radova. Oblasti naučnih i stručnih interesovanja su mu – Mikroekonomija, Finansijska statistika, Ekonomska analiza, Marketing menadžment, Upravljački informacioni sistemi i Metodologija naučnog istraživanja.

Pitali smo Hasana Hanića, šta je po njegovom mišljenju obeležilo 2021. godinu?

Događaj godine

– Dramatičan rast cene energenata koji je generalno uticao i na porast cena mnogih proizvoda, pa samim tim i na rast inflacije. Imajući u vidu ostvarene rezultate i celu konstelaciju makroekonomskih parametara u Srbiji, ja sam optimista u pogledu ostvarivanja ekonomske stope rasta.

Ličnost godine

– Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali. Ključna ličnost u pokretanju mera koje je preduzimalo resorno ministarstvo da se ostvare ekonomski rezultati uz pomoć Narodne banke Srbije.

Najbolji poslovni potez godine

– Posmatrajući na nivou nosilaca ekonomske aktivnosti ne bih izdvojio nijedan poslovni potez kao poseban.

Poslovni promašaj godine

– Nijedan.

Očekivanja u 2022. godini?

– S obzirom na to da je veoma teško predvideti razvoj epidemijske situacije, ali imajući u vidu ostvarene rezultate i celu konstelaciju makroekonomskih parametara u Srbiji, optimista sam na planu ostvarivanja postavljenih ciljeva, stope rasta, stope zaposlenosti, povećanja plata. Mislim da će visoka stabilnost bankarskog i finansijskog sektora biti podrška za investicione poduhvate kompanija, ali i podrška stanovništvu, što će posredno uticati na veću potrošnju i samim tim na proizvodnju. Očekujem nastavak ulaganja u infrastrukturne objekte, ali i zadovoljavajući nivo stranih direktnih investicija. Rekao bih da postoje dobri izgledi da se ostvare rezultati na ekonomskom planu u 2022. godini.

  • MARE

    6.11.2022 #1 Author

    Cene energenata i koriscenje nastale situacije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...