Uskoro intergrisana naplata putarine sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Grčkom

Vesić: Srpskim TAG-om i kroz Bosnu i Hercegovinu

InfrastrukturaSrbija

28.3.2024 15:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vesić: Srpskim TAG-om i kroz Bosnu i Hercegovinu Vesić: Srpskim TAG-om i kroz Bosnu i Hercegovinu
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je da je potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu putarine... Vesić: Srpskim TAG-om i kroz Bosnu i Hercegovinu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je da je potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu putarine između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Iako ovaj ugovor nije finansijski veliki kao kad se grade putevi i pruge, on je posebno značajan, jer pokazuje da se integrišemo u regionu i olakšavamo život ljudima, ocenio je Vesić u objavi na svom zvaničnom Facebook profilu.

Istakao je da je jedan od njegovih glavnih ciljeva bio da se pokuša integracija sistema naplate putarina, kako sa BiH, tako i sa Crnom Gorom, Severnom Makedonijom, Hrvatskom, Grčkom i svim drugim zemljama.

„Očekujem da će 15. aprila biti uspostavljena i zajednička integrisana naplata putarine sa Crnom Gorom, 15. maja sa Hrvatskom, a u junu da zaživi integrisana naplata sa Grčkom“, najavio je Vesić.

Uputio je i zahvalnost ministru komunikacija i saobraćaja BiH Edinu Fortu i ministru transporta i komunikacija Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću na „velikom doprinosu da se potpiše današnji sporazum“.

  • AJA

    28.3.2024 #1 Author

    Ovo je dobra odluka.

    Odgovori

  • SENSEI

    29.3.2024 #2 Author

    Dobro je da se sve ponovo integriše i da se grade putevi

    Odgovori

  • SUNCICA

    31.3.2024 #3 Author

    Super, jos za Grck nam fali i bice sve super

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...