Promene prate rebalans budžeta za 2023. godinu

Vlada Srbije usvojila više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede

Srbija

12.9.2023 14:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vlada Srbije usvojila više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede Vlada Srbije usvojila više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede
Vlada Srbije usvojila je više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede, koje su usklađene sa rebalansom budžeta za 2023. godinu, čime će se omogućiti nastavak... Vlada Srbije usvojila više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede

Vlada Srbije usvojila je više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede, koje su usklađene sa rebalansom budžeta za 2023. godinu, čime će se omogućiti nastavak isplate davanja po hektaru, premija za mleko i podsticaja za kvalitetna priplodna grla, sredstava po svim javnim pozivima koji su raspisani tokom ove godine, kao i mere podrške konditorima.

Obezbeđeno je i 1,6 milijardi dinara za sanaciju rečnih vodotokova nakon poplava, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije, a prenosi Beta.

Kako je precizirano, Vlade Srbije usvojila je izmenjene uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2023. godini, o finansijskom davanju poljoprivrednim gazdinstvima za poljoprivrednu proizvodnju biljnih kultura u 2023. godini, o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima konditorskih proizvoda za otkup mleka u prahu.

Usvojene su i izmenjena uredba o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godine i uredba o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine.

Kako je istaknuto, budžet Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ovu godinu nakon rebalansa uvećan je za iznos od 34,7 milijardi dinara i iznosi 114,4 milijarde dinara.

Iznos ukupnih subvencija u poljoprivredi sa svim izvorima finansiranja je 100,9 milijardi dinara.

  • SABRINA

    12.9.2023 #1 Author

    Svaka subvencija države je dobro došla.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    12.9.2023 #2 Author

    Ovo su tamo mala sredstva,nasa poljoprivreda je u jako losem stanju,treba mnogo vise da bi stvarno imali pravu finansijsku podrsku…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...