sa ciljem "sigurnog snabdevanja domaćeg tržišta"

Vlada Srbije zabranila izvoz i iznošenje prirodnog gasa do 31. oktobra

Srbija

17.10.2022 13:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Vlada Srbije zabranila izvoz i iznošenje prirodnog gasa do 31. oktobra Vlada Srbije zabranila izvoz i iznošenje prirodnog gasa do 31. oktobra
Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Odluku o privremenoj zabrani izvoza i iznošenja prirodnog gasa, koja će važiti do 31. oktobra ove... Vlada Srbije zabranila izvoz i iznošenje prirodnog gasa do 31. oktobra

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Odluku o privremenoj zabrani izvoza i iznošenja prirodnog gasa, koja će važiti do 31. oktobra ove godine, “kako bi se obezbedilo sigurno snabdevanje domaćeg tržišta i sprečila moguća šteta po privredu i građane”.

Odluka je doneta u cilju sprečavanja pretnje od kritične nestašice prirodnog gasa prouzrokovane poremećajem na globalnom tržištu energenata, piše u zvaničnom saopštenju Vlade Srbije.

Kako piše na sajtu Vlade Srbije, na istoj sednici su doneta i rešenja o dodeli novčanih nagrada u visini od po 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti glavnom treneru i članicama odbojkaške reprezentacije Srbije za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenetvu u Republici Poljskoj i Kraljevini Holandiji, od 23. septembra do 15. oktobra 2022. godine.

Novčane nagrade dodeljene su u cilju afirmacije sporta i pripremu sportista za postizanje još boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...