Predsednik Srbije najavio niz projekata u narednim godinama

Vučić: EXPO 27 je za Srbiju više od Olimpijskih igara

Srbija

11.8.2023 08:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vučić: EXPO 27 je za Srbiju više od Olimpijskih igara Vučić: EXPO 27 je za Srbiju više od Olimpijskih igara
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je međunarodna izložba EXPO 2027 za Srbiju više od Olimpijskih igara zato što je neophodno izgraditi jednaku,... Vučić: EXPO 27 je za Srbiju više od Olimpijskih igara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je međunarodna izložba EXPO 2027 za Srbiju više od Olimpijskih igara zato što je neophodno izgraditi jednaku, a možda čak i bolju infrastrukturu u različitim sferama života.

Vučić je gostujući u emisiji „Ćirilica“ na Happy televiziji rekao da za Olimpijske igre treba izgraditi stotine stadiona, dok se za međunarodnu izložbu EXPO, koja će 2027. godine biti održana u Srbiji, gradi komunalna infrastruktura, ono čime mogu da se privuku ljudi i što ostaje za sva vremena, objavio je RTS, pozivajući se na agenciju Tanjug.

Vučić je najavio da se železnička stanica „Prokop“ otvara 20. oktobra, kao i da će se graditi pristaništa i plaže na Dunavu, da bi Dunav, kako kaže Vučić, bio naše more.

„Zauzećemo Dunav na taj način da ćemo da gradimo pristane, marine, plaže, biciklističko-pešačke staze, gotovo svuda, u svih 12 važnih mesta na dunavskom putu. Hoćemo da Dunav bude naše more, da ga predstavimo na najbolji način“, istakao je Vučić.

Rekao je da će se Beograd proširiti oko aerodroma i da će aerodrom i centar Beograda i Novi Beograd biti povezani linijom brzog voza.

„Moći ćete da idete, ne samo do Nacionalnog stadiona za 20 minuta, već i do Surčina i Obrenovca. Time ćemo da spojimo sve u okolini Beograda, a i da pomognemo svakom turisti. Voz će ići 120 kilometara na sat“, naveo je Vučić.

Najavio je da će prosečna plata u Srbiji iznositi „i više“ od 1.000 evra 2025. godine, a da će penzije biti veće od 450 evra, kao i da će za četiri godine plate u Srbiji dostići 1.200 ili 1.300 evra.

Ocenio je da Srbija ima uređene i dobre javne finansije, kao i da država nema nikakve probleme sa likvidnošću.

„Suštinski nam novac od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) nije potreban, mi imamo danas oko 4,9 milijardi na računu i nikakav problem sa likvidnošću nemamo, već imamo problem sa deficitom jer imamo ogromna infrastrukturna ulaganja i jer mnogo novca trošimo na razvoj Srbije, a to morate da radite da biste imali veći rast. To su važne stvari za zemlju“, rekao je Vučić i napomenuo da je uvek za prisustvo MMF-a da bi bili dodatni nadzor.

Predsednik Srbije najavio je da ga očekuje važna poseta Kini u okviru inicijative „Pojas i put“, kao i poseta Mađarskoj u avgustu.

  • Mike

    11.8.2023 #1 Author

    Ma evo, da jedemo i pijemo nećemo do EXPOa! Ni da spavamo, naravno. Neka ga upiše sebi u radni staž, pa da ode nekad i na bolovanje, jer nikada bio nije. Logično, nikada nije ni radio. 🤮

    Odgovori

    • Grocka

      30.9.2023 #2 Author

      Ni na odmor nije otisao, ne sme se zaboraviti

      Odgovori

  • MAJA

    13.8.2023 #3 Author

    Velike želje, veliki snovi

    Odgovori

  • gagica

    13.8.2023 #4 Author

    Ma bice to super za nas…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...