Francuska kompanija Vinci u januaru 2018. izabrana na tenderu za koncesionara aerodroma

Vučić i Makron na beogradskom aerodromu otkrili ploču povodom završetka modernizacije

EUSrbija

30.8.2024 16:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vučić i Makron na beogradskom aerodromu otkrili ploču povodom završetka modernizacije Vučić i Makron na beogradskom aerodromu otkrili ploču povodom završetka modernizacije
Na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ danas je otkrivena ploča povodom završetka radova na modernizaciji tog objekta, u prisustvu predsednika Srbije i Francuske Aleksandra Vučića... Vučić i Makron na beogradskom aerodromu otkrili ploču povodom završetka modernizacije

Na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ danas je otkrivena ploča povodom završetka radova na modernizaciji tog objekta, u prisustvu predsednika Srbije i Francuske Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona (Emmanuel Macron).

Francuska kompanija Vinci je u januaru 2018. izabrana na tenderu za koncesionara aerodroma „Nikola Tesla“ na 25 godina, čime je preuzela obavezu da investira u modernizaciju tog aerodroma, prenosi Beta.

Investicije su obuhvatile renoviranje putničkih terminala, proširenje kapaciteta aerodroma i poboljšanje usluga i objekata, kao i poboljšanje ekoloških standarda.

Radovi na beogradskom aerodromu su počeli 2020. godine, a vrednost investicija je više od 730 miliona evra.

Makron je čestitao srpskim i francuskim ekipama koje učestvovale u modernizaciji i proširenju beogradskog aerodroma. Naveo je da je Francuska, kao i on, prijatelj Srbije i da mu je drago što može da doprinese unapređenju odnosa dve zemlje.

„Aerodrom je danas mnogo veći, dobija međunarodnu dimenziju i Francuska želi da nastavi da bude uz vas. Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde pored vas i što sam mogao da vidim sve što ste uradili, hvala što ste nam poverili ovaj projekat“, rekao je Makron.

Vučić se rekao da beogradski aerodrom beleži rast putnika od 13 odsto i da se očekuje da 2024. usluži devet miliona putnika.

„Beogradski aerodrom je danas potpuno drugačiji, desetostruko moderniji, lepši, sadržajniji, ne bismo to mogli da uradimo bez ogromne investicije, bez udela Francuske, beskrajno im hvala na tome“, kazao je Vučić i dodao da će još mnogo morati da bude urađeno na aerodromu da bi usluživao 15 miliona putnika godišnje, kako je planirano.

Zahvalio je Makronu na poseti i poštovanju koje je pokazao prema Srbiji.

Francuski predsednik je prisustvom na svečanosti povodom završetka radova na aerodromu „Nikola Tesla“ završio dvodnevnu posetu Srbiji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.