Revitalizacija reka glavna tema ovogodišnjeg Svetskog dana močvarnih staništa

WWF obezbedila pet miliona evra za obnovu Mure, Drave i Dunava

EkologijaLifestyleRegionSrbija

6.2.2023 08:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

WWF obezbedila pet miliona evra za obnovu Mure, Drave i Dunava WWF obezbedila pet miliona evra za obnovu Mure, Drave i Dunava
Svetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) obezbedila je pet miliona evra za revitalizaciju četiri područja u Evropskoj Amazoniji, odnosno u obnovu Mure, Drave i... WWF obezbedila pet miliona evra za obnovu Mure, Drave i Dunava

Svetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) obezbedila je pet miliona evra za revitalizaciju četiri područja u Evropskoj Amazoniji, odnosno u obnovu Mure, Drave i Dunava u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

Glavna tema ovogodišnjeg Svetskog dana močvarnih staništa, koji se 3. februara obeležava još od 1971. godine, jeste revitalizacija reka, saopštila je ova organizacija, prenose Novosti.

Močvarna staništa su dom za čak 40 odsto svih vrsta, kao i za više od milijardu ljudi u svetu čija dobrobit direktno zavisi od njih, zbog toga su, kako se navodi, investicije poput ove za Evropski Amazon, od izuzetne važnosti.

„Jedino tako možemo da se suočimo s klimatskom i krizom biološke raznovrsnosti, odnosno da ostvarimo održivi razvoj“, ističu svetski stručnjaci.

U Specijalnom rezervatu prirode Gornje podunavlje biće rađeno na konverziji iz plantaža hibridne topole u autohtonu heterogenu plavnu šumu i istraženo kako će se područje prirodno revitalizovati.

  • Tina

    12.2.2023 #1 Author

    Obuhvatise I nas ovom revitalizacijom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...