Sredstva obezbeđena u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje“

Za opremanje vrtića 21 milion dinara

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbija

7.7.2022 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Za opremanje vrtića 21 milion dinara Za opremanje vrtića 21 milion dinara
Ugovore o opremanju pet vrtića – centara klastera u kojima će se, u cilju edukacije, organizovati stručne posete zaposlenih iz drugih predškolskih ustanova u... Za opremanje vrtića 21 milion dinara

Ugovore o opremanju pet vrtića – centara klastera u kojima će se, u cilju edukacije, organizovati stručne posete zaposlenih iz drugih predškolskih ustanova u Srbiji, razmena iskustva i realizacija jednodnevnih stručnih skupova, potpisali su prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predstavnici gradova i predškolskih ustanova iz Beograda, Novog Sada, Pirota, Loznice i Čačka.

Vrtići – centri klasteri biće opremljeni niskim mobilnim nameštajem, didaktičkim sredstvima i IKT opremom u vrednosti od 21 milion dinara, a sredstva su obezbeđena u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje“ koji resorno ministarstvo realizuje u saradnji sa Svetskom bankom, saopštila je Vlada Republike Srbije.

Naglašeno je da su vaspitači iz vrtića – centara klastera obučeni za vođenje stručnih razmena, a da je obezbeđena i kontinuirana stručna podrška Instituta za pedagogiju i andragogiju.

„Vrtići–centri klasteri su jedna od mera kojom se stvaraju uslovi za unapređivanje kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja, obezbeđuje podrška vaspitačima i jačaju njihove kompetencije za realizaciju programa ‘Godine uzleta’. Projektom su obezbeđena i dodatna sredstva za opremanje 107 predškolskih ustanova kompletima niskog mobilnog nameštaja i IKT opreme u iznosu od milion evra“, istakao je Ružić.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja putem projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje“ pruža podršku predškolskim ustanovama u uvođenju i primeni novih Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja „Godine uzleta“.

Podrška koja obuhvata opremanje vrtića klaster-centara, obuke za 14.000 vaspitača, mentorsku podršku za 168 vrtića, izradu i štampu šest različitih priručnika vredna je 4.300.000 evra.

Pored toga, dodaje se da uz podršku projekta resorno ministarstvo izgradnjom, dogradnjom i adaptacijom vrtića obezbeđuje i 11.000 novih mesta za mališane u vrtićima širom Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...