Prvo izvlačenje jesenjeg kola biće 26. oktobra, a poslednje 23. novembra

Za stanove u Zemunskim kapijama u igri „Uzmi račun i pobedi“ 180 miliona kodova

Srbija

2.10.2024 15:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Za stanove u Zemunskim kapijama u igri „Uzmi račun i pobedi“ 180 miliona kodova Za stanove u Zemunskim kapijama u igri „Uzmi račun i pobedi“ 180 miliona kodova
Ministar finansija Siniša Mali danas je najavio početak drugog kola nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, u okviru koga će prvo izvlačenje srećnih dobitnika... Za stanove u Zemunskim kapijama u igri „Uzmi račun i pobedi“ 180 miliona kodova

Ministar finansija Siniša Mali danas je najavio početak drugog kola nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, u okviru koga će prvo izvlačenje srećnih dobitnika biti održano u subotu, 26. oktobra u 18 časova, na programu Radio-televizije Srbije.

Mali je na konferenciji za novinare u Palati Srbija naveo da će u okviru ovog kola nagradne igre biti dodeljeno deset stanova u Beogradu, saopšteno je iz ministarstva.

Deset stanova koji će biti dodeljeni srećnim dobitnicima nalaze se u naselju Zemunske kapije: dva su jednoiposobna (po 46,7 kvadrata), dva dvosobna (po 54 kvadrata), pet trosobnih (72 do 76 kvadrata) i jedan četvorosobni dupleks od 102 kvadrata.

„Važno je da nastavimo da gradimo svest građana o značaju borbe protiv sive ekonomije. Svaki fiskalni račun koji uzmemo pokazuje da smo uređeniji i uspešniji, a to na kraju dovodi do većih prihoda u budžet. Kada ne uzmete račun, korist ima samo onaj koji ga nije izdao, a svi ostali, uključujući građane Srbije, gube“, poručio je Mali.

Podsetio je da je nagradna igra u potpunosti digitalizovana, kao i da je na aplikaciji „Uzmi račun i pobedi“ otvoreno oko 555.000 naloga građana.

Foto: Freepik.com

„Trenutno imamo oko 150 miliona računa u sistemu i oko 180 miliona jedinstvenih kodova“, naveo je on, i objasnio da oni koji plaćaju karticom imaju veću šansu da budu izvučeni jer im za plaćanje karticom pripadaju dva koda, a sve u cilju borbe protiv sive ekonomije i podsticanja bezgotovinskog plaćanja.

Mali je istakao i da će svi računi koji su do sada registrovani biti uključeni u izvlačenje u drugom kolu.

Predsednik POS Programa, Inicijativa Bolji način i član Izvršnog odbora NLB Komercijalna banka Vladimir Bošković izrazio je zadovoljstvo što su udružene snage na jednoj podsticajnoj i pozitivnoj inicijativi koja ima snažan društveni uticaj poput nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

„Najnovija istraživanja pokazuju da, u slučaju kada traže račun, oko jedne četvrtine građana to čini upravo zbog ove nagradne igre, što dokazuje njen ogroman edukativni i motivacioni značaj“, rekao je Bošković.

Direktor Ipsosa Predrag Kurčubić, koji je predstavio istraživanje o stavovima građana i privrede o sivoj ekonomiji u 2024. godini, rekao je da 61 odsto preduzeća u Srbiji kaže da su uslovi poslovanja dobri.

Istraživanje je pokazalo i da više od tri četvrtine građana Srbije ne opravdava postojanje sive ekonomije, što je nastavak pozitivnog trenda iz ranijih godina.

  • meli77

    2.10.2024 #1 Author

    Čim prođe nagradna igra ponovo neće da se uzimaju računi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.