jeftiniji dizel za paore

Zahtevi poljoprivrednika delimično ispunjeni, protesti se nastavljaju bez blokada puteva

AgrobiznisSrbija

21.11.2023 15:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Zahtevi poljoprivrednika delimično ispunjeni, protesti se nastavljaju bez blokada puteva Zahtevi poljoprivrednika delimično ispunjeni, protesti se nastavljaju bez blokada puteva
Na današnjem sastanku u Vladi Srbije predstavnika udruženja poljoprivrednika koji protestuju blokadom puteva sa premijerkom Anom Brnabić dogovoreno je delimično ispunjenje njihovih zahteva, a... Zahtevi poljoprivrednika delimično ispunjeni, protesti se nastavljaju bez blokada puteva

Na današnjem sastanku u Vladi Srbije predstavnika udruženja poljoprivrednika koji protestuju blokadom puteva sa premijerkom Anom Brnabić dogovoreno je delimično ispunjenje njihovih zahteva, a novi sastanak je najavljen za nedelju u Kisaču.

Poljoprivrednici su prihvatili predlog premijerke da više ne blokiraju puteve, ali će i dalje biti u protestu pored njih, prenosi Beta.

Protest poljoprivrednika počeo je 13. novembra, od kada se svakodnevno odvijaju blokade saobraćaja, a rafinerija kod Novog Sada je takođe blokirana.

Glavni zahtevi poljoprivrednika za prekid protesta su uređenje robne berze i skidanje akcize sa dizel.

Na današnjem sastanku predstavnika četiri udruženja s premijerkom Anom Brnabić odlučeno je da cena dizela bude 129 dinara po litru, umesto dosadašnjih 179. To je za Nova.rs potvrdio poljoprivrednik Goran Filipović, istakavši da će ova cena važiti uz agro karticu. Takođe, poljoprivrednici će moći neograničeno da sipaju gorivo.

„Subvencije ćemo dobijati kao i do sada – 18.000 dinara po hektaru, a imaćemo 17.000 dinara opravdanja računima, na primer za semenski kukuruz“, naveo je Filipović. 

  • SHALIMAR

    21.11.2023 #1 Author

    Dok im se ne ne ispuni obecano,nastavice strajk..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...