Tri meseca za prepumpavanje milion i po kubika vode

Zijin isušuje „jezero“ sa dna kopa Veliki Krivelj

BiznisSrbija

7.7.2023 15:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Zijin isušuje „jezero“ sa dna kopa Veliki Krivelj Zijin isušuje „jezero“ sa dna kopa Veliki Krivelj
Kompanija Serbia Zijin Copper saopštila je danas da gradi infrastrukturu za prepumpavanje milion i po kubika vode sa dna površinskog kopa „Veliki Krivelj“, koja... Zijin isušuje „jezero“ sa dna kopa Veliki Krivelj

Kompanija Serbia Zijin Copper saopštila je danas da gradi infrastrukturu za prepumpavanje milion i po kubika vode sa dna površinskog kopa „Veliki Krivelj“, koja je ostala nakon junskih poplava, do istoimene flotacije, što bi trebalo da traje tri meseca.

Kako je precizirano, ogranak elektromašinskog održavanja je, odmah nakon poplave koja je sredinom juna zadesila rudnik „Veliki Krivelj“, projektovao tehničko rešenje za isušivanje „jezera“, dubokog 35 metara, koje podrazumeva izgradnju pumpne stanice i postavljanje 5,7 kilometara dugačkog cevovoda, objavila je agencija Beta.

„U toku je izrada pontona površine oko 100 kvadratnih metara, koji će vertikalnoj pumpi kapaciteta 1.190 kubika vode na sat poslužiti kao postolje. Veoma je važno da konstrukcija bude stabilna pošto je pumpa teška 10,5 tona. Njena uloga će biti da nivo vode koji seže do kote 38 obori do kote 10“, rekao je tehnički rukovodilac tehničke pripreme ogranka elektromašinskog održavanja Jovica Anđelović.

U međuvremenu su, kako je navedeno, majstori ogranka elektromašinskog održavanja u radionici servisirali četiri manja pumpna agregata dopremljena sa brane polja 3 flotacijskog jalovišta, a uveliko pripremaju cevnu armaturu, elemente i spojnice.

  • Jj992

    7.7.2023 #1 Author

    Ma oni inace sve rade u interesu Bora.

    Odgovori

  • Milica

    8.7.2023 #3 Author

    Šteta…

    Odgovori

  • DUSAN

    9.7.2023 #4 Author

    Buše pa ne znaju dokle će. Sve su resurse države poklonili a umire i staro i mlado od bolesti ubrzano. Da li bi kinezi tu živeli da ne rade u Boru?

    Odgovori

  • mile

    9.7.2023 #5 Author

    Cist interes

    Odgovori

  • SHALIMAR

    9.7.2023 #6 Author

    Dozvoljeno im je sve…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...