bespovratna sredstva za nabavku opreme od 50.000 do 200.000 dinara

Zrenjanin raspisao konkurs za razvoj starih zanata i poslova domaće radinosti

PreduzetnikSrbija

9.4.2024 10:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Zrenjanin raspisao konkurs za razvoj starih zanata i poslova domaće radinosti Zrenjanin raspisao konkurs za razvoj starih zanata i poslova domaće radinosti
Grad Zrenjanin raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće... Zrenjanin raspisao konkurs za razvoj starih zanata i poslova domaće radinosti

Grad Zrenjanin raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti za ovu godinu, za šta je izdvojeno dva miliona dinara, a rok za prijavu je 23. april.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašine, opreme ili specijalizovanog alata za obavljanje poslova koji se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti, za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala, kao i računara i računarske opreme.

Sredstva se odobravaju za nabavku mašine, opreme ili specijalizovanog alata u visini od najmanje 50.000 dinara do najviše 200.000. Za nabavku repromaterijala odobravaju se sredstva od najmanje 30.000 dinara do najviše 200.000, kao i za nabavku računara i računarske opreme od najmanje 50.000 dinara do najviše 200.000.

Finansijska pomoć se dodeljuje korisnicama jednokratno i nepovratno.

Prvi ovakav konkurs raspisan je 2023, kada je iz gradskog budžeta izdvojen isti iznos kao ove godine, a pravo na bespovratna sredstva ostvarilo je sedam korisnika.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...