Potrošači sve više koriste pelet za grejanje

Srbijašume dobija status preduzeća za energetiku

BiznisSrbijaVesti

10.5.2022 08:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Srbijašume dobija status preduzeća za energetiku Srbijašume dobija status preduzeća za energetiku
Premijerka Ana Brnabić posle sednice Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) poručila je da će se Javno preduzeće... Srbijašume dobija status preduzeća za energetiku

Premijerka Ana Brnabić posle sednice Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) poručila je da će se Javno preduzeće Srbijašume tretirati kao energetsko, imajući u vidu značaj peleta i briketa u predstojećoj grejnoj sezoni, s obzirom na to da ih individualni potrošači sve više koriste za grejanje.

Predsednica Vlade predsedavala je sednici Saveta na kojoj je konstatovano da je u prvom kvartalu ove godine zabeležen rast u oblasti industrije, uvoza i izvoza, kao i da „ne postoji ni promil mogućnosti da snabdevanje stanovništva osnovnim životnim namirnicama bude ugroženo“, saopšteno je iz kabineta premijerke, piše Danas.

Ana Brnabić / Foto: Tanjug

„Rast BDP u prvom kvartalu iznosio je 4,3 odsto, dok je godišnja prognoza 4,5 odsto“, rečeno je na Savetu za BDP.

Na sednici su razmatrani najvažniji ekonomski pokazatelji u svim privrednim oblastima.

„Istaknuto je, između ostalog, da se projekti u oblasti linijske infrastrukture realizuju po planu i dobrom dinamikom, u oblasti poljoprivrede setva je okončana na više od 98 odsto površina, primenjene su sve agrotehničke mere i očekuje se prinos od približno 3,5 miliona tona žita. Kada je reč o zalihama poljoprivrednih proizvoda, Srbija ih ima dovoljno za svoje potrebe, dok se za pojedine kulture traže nova tržišta. Zabeležen je rast u prerađivačkoj industriji, a kada je reč o stranim direktnim investicijama, njih je za trećinu više“, navodi se u saopštenju.

Kada je reč o snabdevanju električnom energijom, premijerki je ukazano na to da je u Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije počela remontna sezona, a da će do 1. avgusta proizvodnja uglja biti u potpunosti stabilizovana.

Poslovni prihodi (EUR):
9.646.332.000,00 (2021)
Broj zaposlenih:
3.202 (2021)
  • TATJANA

    10.5.2022 #1 Author

    Ja mislim da je dobro za Srbijasume da dobije ovaj status

    Odgovori

  • GOCA BG

    10.5.2022 #2 Author

    Pelet se najvise individualno i koristi…

    Odgovori

    • IVAN

      30.10.2022 #3 Author

      Najvise drva pa onda pelet

      Odgovori

  • NINO

    11.5.2022 #4 Author

    Videcemo da li ce se nesto sada promeniti, jer do sada je sve to bilo klimavo.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...