aktuelni problemi "istopiće" profit

Srednja preduzeća u najvećoj ekonomiji EU očekuju slabije rezultate zbog rata u Ukrajini

EUFirme u fokusuPoslovanjeU fokusuVesti

26.4.2022 17:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Srednja preduzeća u najvećoj ekonomiji EU očekuju slabije rezultate zbog rata u Ukrajini Srednja preduzeća u najvećoj ekonomiji EU očekuju slabije rezultate zbog rata u Ukrajini
Nemačka srednja preduzeća ističu da im posle ukidanja epidemioloških mera posao ide bolje nego 2021. godine, ali da sada zbog rata u Ukrajini očekuju... Srednja preduzeća u najvećoj ekonomiji EU očekuju slabije rezultate zbog rata u Ukrajini

Nemačka srednja preduzeća ističu da im posle ukidanja epidemioloških mera posao ide bolje nego 2021. godine, ali da sada zbog rata u Ukrajini očekuju „prilično oskudan rast,“ pokazala je anketa.

„Rat je ‘otrov’ za oporavak srednjih preduzeća, rekao je šef za ekonomska istraživanja agencije Creditreform Patrik-Ludvig Hanč (Patrik-Ludwig Hantzsch) u Diseldorfu, piše agencija DPA.

Creditreform je u martu anketirao 1.200 srednjih preduzeća širom Nemačke i kompanije su uglavnom ocenile bolje stanje narudžbina i prodaje posle ukidanja epidemioloških mera.

Međutim, kao velike teškoće privrednici su izdvojili probleme u lancima snabdevanja, nedostatak stručnjaka i kvalifikovanih radnika, kao i poskupljenja.

„Kontinuirano visoki troškovi primarnih proizvoda, materijala i energenata koji se očekuju će istopiti profit,“ istakao je Hanč. Pesimizam oko očekivane zarade u narednih šest meseci je posebno veliki kod industrijskih preduzeća.

  • Milovan94

    26.4.2022 #1 Author

    U krizi su svi na gubitku.

    Odgovori

  • GOCA BG

    26.4.2022 #2 Author

    Opravdani pesimizam…

    Odgovori

  • STRELAC

    26.4.2022 #3 Author

    Sasvim ocekivano u skladu sa spoljnom politikom koju vode.Sankcije koje su uvedene ce sigurno naneti mnogo stete Rusiji ali zemlje koje su ih uvele nece mnogo bolje proci na celu sa Nemackom.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...