SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI UKLJUČUJE SE U PRIPREMU PLANA ZA OPORAVAK TURIZAM Više od 1.500 radnika samo u ovom sektoru ostalo bez posla

BiznisSrbijaTurizamVesti

23.12.2020 13:29 Autor: Marija Jovanović 0

SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI UKLJUČUJE SE U PRIPREMU PLANA ZA OPORAVAK TURIZAM Više od 1.500 radnika samo u ovom sektoru ostalo bez posla SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI UKLJUČUJE SE U PRIPREMU PLANA ZA OPORAVAK TURIZAM Više od 1.500 radnika samo u ovom sektoru ostalo bez posla
Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) uključiće se u rad radnih tela koja će pripremiti plan oporavka sprskog turizma od posledica pandemije korona virusa,... SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI UKLJUČUJE SE U PRIPREMU PLANA ZA OPORAVAK TURIZAM Više od 1.500 radnika samo u ovom sektoru ostalo bez posla

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) uključiće se u rad radnih tela koja će pripremiti plan oporavka sprskog turizma od posledica pandemije korona virusa, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

To je dogovoreno na sastanku ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić sa predsednikom SANU Vladimirom S. Kostićem. Matić je najavila nastavak podrške ministarstva projektu razvoja informaciono-komunikacionog sistema SANU.

Nacionalni park Tara
Foto: Ranko Milanović

Kako je saopšteno, Matić je obišla Audiovizuelni arhiv SANU koji je nastao i razvio se kroz saradnju ministarstva i SANU u prethodne tri godine, a koji digitalizuje neprocenjivu kulturno-istorijsku građu i u proseku godišnje sačuva oko dva miliona zapisa.

Gradski hoteli i turističke agencije najugroženije

Zbog epidemije korona virusa u Srbiji je od marta u turističkim agencijama posao izgubilo 1.525 ljudi, izjavila je ministarka Matić.

Prema njenim rečima, pored gradskih hotela najviše su pogođene turističke agencije.

Starinski ključ u bravi
Foto: Pixabay.com

„Turističke agencije su najviše pogođene. Posao su izgubili ljudi koji su prijavljeni i na određeno i na neodređeno vreme ili na ugovor. Tome je doprinela činjenica da je organizacija putovanja zamrla u ovoj godini“, kazala je Matić za RTS.

Ona je rekla da je u 2020. godini država „samo turističkim agencijama dala milijardu i osamstotina miliona dinara u cilju pomoći“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...