Za naše proizvode zainteresovani i distributeri iz Belorusije, Indije, Emirata, Uzbekistana i zemalja regiona

Srpske kompanije dogovorile izvoz u Rusiju vredan 10 miliona evra

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

24.9.2021 18:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srpske kompanije dogovorile izvoz u Rusiju vredan 10 miliona evra Srpske kompanije dogovorile izvoz u Rusiju vredan 10 miliona evra
Kompanije iz Srbije dogovorile su izvozne poslove vredne skoro 10 miliona evra na Međunarodnom sajmu prehrane World Food u Moskvi, saopštila je Privredna komora... Srpske kompanije dogovorile izvoz u Rusiju vredan 10 miliona evra

Kompanije iz Srbije dogovorile su izvozne poslove vredne skoro 10 miliona evra na Međunarodnom sajmu prehrane World Food u Moskvi, saopštila je Privredna komora Srbije.

Na ovoj prestižnoj sajamskoj manifestaciji koja se održava od 21. do 24. septembra izvoznu ponudu, uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), predstavilo je 17 proizvođača voća i povrća, mesnih prerađevina, vina, alkoholnih proizvoda i začinskih dodataka.

„Za naše proizvode zainteresovani su ruski kupci, ali i distributeri iz Belorusije, Indije, Emirata, Uzbekistana i zemalja regiona. Najviše je interesovanja za sveže i smrznuto voće, jabuke, maline, jagode, prerađeno, sušeno povrće i začinske dodatke jelima, mesne prerađevine, alkoholne proizvode i voćna vina“, kaže direktor Predstavništva PKS u Moskvi Dejan Delić.

Prema njegovim rečima, srpske kompanije imale su uspešne sastanke sa najvećim ruskim trgovinskim lancem H5 Magnit Lenta gde su srpski izlagači definisali dalje dogovore i buduće izvozne aranžmane.

U okviru Nacionalnog paviljona Srbije, proizvodne kapacitete i izvozne potencijale predstavili su, između ostalih, Zlatiborac, Fruct Company, Telek Paprika, Martonoš, Apple World, Budimka, Copa-Cooperative of Pannonian Apples, Vinarija Čoka i Master Frigo.

Naredno učešće srpskih kompanija planirano je za februar 2022. godine na  Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda „Prodekspo“ takođe u Moskvi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...