predstavljanje prehrambenih proizvoda u moskvi

Srpske kompanije na „Prodekspo-2022“ u Rusiji od 7. do 11. februara

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

5.2.2022 15:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Srpske kompanije na „Prodekspo-2022“ u Rusiji od 7. do 11. februara Srpske kompanije na „Prodekspo-2022“ u Rusiji od 7. do 11. februara
Privredna komora Srbije u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organizuje tradicionalno učešće srpskih kompanija u okviru najznačajnije međunarodne sajamske manifestacije prehrambenih proizvoda u Ruskoj... Srpske kompanije na „Prodekspo-2022“ u Rusiji od 7. do 11. februara

Privredna komora Srbije u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organizuje tradicionalno učešće srpskih kompanija u okviru najznačajnije međunarodne sajamske manifestacije prehrambenih proizvoda u Ruskoj Federaciji i regionu „Prodekspo-2022“, od 7. do 11. februara.

Kako se navodi u saopštenju PKS-a, trinaest srpskih kompanija promovisaće u Moskvi proizvodne programe mlečnih proizvoda, sireva, kajmaka i mlečnih namaza, mesnih prerađevina, kašica za decu, džemova, voćnih sokova, smrznutog i sušenog voća i povrća, konditorskih proizvoda, alkoholnih proizvoda, vina i rakije.

Na ovogodišnjem 29. izdanju sajma „Prodekspo“ u okviru nacionalnog paviljona Srbije površine 156m2 izvozne kapacitete predstaviće Mlekara Šabac, Mlekara Ub, Industrija Mesa Topola Bačka, Fabrika dečje hrane, Dobanovci, Vinarija Čoka PLUS, Subotica, Masli, Leskovac, Zlatibora, Mačkat, ITN Group, Beograd, Budimka, Požega, Mambikom Agrar, Beograd ,BMN Malinas, Požega, NN tel, Novi Sad, Simex Original, Subotica.

„Prodekspo “ je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Ruskoj Federaciji i Evroaziji, u okviru koje se, pored prezentacija najsavremenijih tehnologija u proizvodnji hrane, organizuju i poslovni susreti i komercijalni pregovori proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih federalnih i regionalnih maloprodajnih trgovinskih lanaca, navodi se u saopštenju.

Svake godine sajam „ Prodekspo“ poseti preko 70.000 posetilaca iz preko 110 zemalja.

Ove godine očekuje se učešće preko 2600 izlagača, a neke od zemalja, koje će se pored Srbije predstaviti sa svojim nacionalnim štandovima, su Italija, Argentina, Brazil, Španija, Irska, Severna Makedonija, Turska, Francuska, Portugalija, Moldavija, Urugvaj, Kazahstan, Jermenija Azerbejdžan, Uzbekistan.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...