predstavljanje prehrambenih proizvoda u moskvi

Srpske kompanije na „Prodekspo-2022“ u Rusiji od 7. do 11. februara

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

5.2.2022 15:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Srpske kompanije na „Prodekspo-2022“ u Rusiji od 7. do 11. februara Srpske kompanije na „Prodekspo-2022“ u Rusiji od 7. do 11. februara
Privredna komora Srbije u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organizuje tradicionalno učešće srpskih kompanija u okviru najznačajnije međunarodne sajamske manifestacije prehrambenih proizvoda u Ruskoj... Srpske kompanije na „Prodekspo-2022“ u Rusiji od 7. do 11. februara

Privredna komora Srbije u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organizuje tradicionalno učešće srpskih kompanija u okviru najznačajnije međunarodne sajamske manifestacije prehrambenih proizvoda u Ruskoj Federaciji i regionu „Prodekspo-2022“, od 7. do 11. februara.

Kako se navodi u saopštenju PKS-a, trinaest srpskih kompanija promovisaće u Moskvi proizvodne programe mlečnih proizvoda, sireva, kajmaka i mlečnih namaza, mesnih prerađevina, kašica za decu, džemova, voćnih sokova, smrznutog i sušenog voća i povrća, konditorskih proizvoda, alkoholnih proizvoda, vina i rakije.

Na ovogodišnjem 29. izdanju sajma „Prodekspo“ u okviru nacionalnog paviljona Srbije površine 156m2 izvozne kapacitete predstaviće Mlekara Šabac, Mlekara Ub, Industrija Mesa Topola Bačka, Fabrika dečje hrane, Dobanovci, Vinarija Čoka PLUS, Subotica, Masli, Leskovac, Zlatibora, Mačkat, ITN Group, Beograd, Budimka, Požega, Mambikom Agrar, Beograd ,BMN Malinas, Požega, NN tel, Novi Sad, Simex Original, Subotica.

„Prodekspo “ je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Ruskoj Federaciji i Evroaziji, u okviru koje se, pored prezentacija najsavremenijih tehnologija u proizvodnji hrane, organizuju i poslovni susreti i komercijalni pregovori proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih federalnih i regionalnih maloprodajnih trgovinskih lanaca, navodi se u saopštenju.

Svake godine sajam „ Prodekspo“ poseti preko 70.000 posetilaca iz preko 110 zemalja.

Ove godine očekuje se učešće preko 2600 izlagača, a neke od zemalja, koje će se pored Srbije predstaviti sa svojim nacionalnim štandovima, su Italija, Argentina, Brazil, Španija, Irska, Severna Makedonija, Turska, Francuska, Portugalija, Moldavija, Urugvaj, Kazahstan, Jermenija Azerbejdžan, Uzbekistan.

  • STRELAC

    5.2.2022 #1 Author

    Rusija je veliko trziste pa ga treba iskoristiti maksimalno.

    Odgovori

  • TATJANA

    6.2.2022 #2 Author

    Velika prilika za uvecanje izvoza nasih proizvoda

    Odgovori

  • FLAME

    6.2.2022 #3 Author

    Imamo kvalitet za izvoz, samo država treba mnogo više da poradi na tome. Marketing je najbitniji.

    Odgovori

  • ZORICA.S

    6.2.2022 #4 Author

    Prvo patentirati Srpske proizvode pa uh tek onda plasirati na bilo kom trzistu,da nam se ne bi ponavljle ruzne greske iz proslosti.

    Odgovori

  • Jolanda

    6.2.2022 #5 Author

    Sjajna prilika za proizvodjace iz Srbije

    Odgovori

  • Milovan94

    6.2.2022 #6 Author

    Ovakav vid manifestacija treba maksimalno iskoristiti. Imaju dosta pozitivan uticaj.

    Odgovori

  • VILENJAK

    6.2.2022 #7 Author

    Imamo šta i da ponudimo, odlični proizvođači…

    Odgovori

  • FRUIT04

    6.2.2022 #8 Author

    Idealno da se stari znati probiju I na svetsko trziste

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...