Predstavnici velike švajcarske kompanije u Kragujevcu

Stadler zainteresovan za ulaganje u Mind park

BiznisInfrastrukturaInvesticijeNovacSrbijaVesti

18.2.2022 09:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Stadler zainteresovan za ulaganje u Mind park Stadler zainteresovan za ulaganje u Mind park
Kragujevački Mind Park, najveći privatni tehnološko-industrijski kompleks u Srbiji, posetili su predstavnici švajcarske kompanije Stadler, sa vlasnikom Peterom Špulerom (Peter Spuhler) na čelu. Stadler,... Stadler zainteresovan za ulaganje u Mind park

Kragujevački Mind Park, najveći privatni tehnološko-industrijski kompleks u Srbiji, posetili su predstavnici švajcarske kompanije Stadler, sa vlasnikom Peterom Špulerom (Peter Spuhler) na čelu.

Stadler, jedan od svetskih lidera u proizvodnji šinskih vozila, zainteresovan je za ulaganje i saradnju sa šumadijskim industrijskim parkom, a poseta pokazuje i nameru da se regionalna šinska industrija koncentriše u Kragujevcu, javlja RTS.

„Danas smo se ovde sastali sa potencijalnim partnerima kako bismo razmotrili mogućnosti o budućoj saradnji, koja bi prvenstveno bila usmerena na proizvodnju komponenata za šinska vozila, a kasnije i kompletnih vozova. Ovo je tek prvi sastanak, a sledi formiranje tima koji će raditi na razvijanju tog projekta“, rekao je Peter Špuler, vlasnik kompanije Stadler u Švajcarskoj.

Izvršni direktor Mind grupe Darko Đorić naveo je da kompanija „AMM manufacturing“ već isporučuje delove karoserija za vodeće svetske proizvođače u industriji šinskih vozila.

„Na prvom mestu tu su Siemens, Alstom, Bombardier, Caf, ruska Sinara, Hitachi iz Japana. Ovo je samo pokazatelj da smo mi na dobrom putu. Započinjemo saradnju i sa Stadlerom“, kazao je Đorić.

  • TATJANA

    18.2.2022 #1 Author

    Ovo bi bilo vise nego dobro za nsu zemlju, a posebno kao direktna preporuka i drugim jakim svetskim kompanijama

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...