STALNI POSAO ZA NEGOVATELJICE I ZDRAVSTVENE RADNIKE Vlada Srbije dala saglasnost

SrbijaVesti

29.5.2020 09:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

STALNI POSAO ZA NEGOVATELJICE I ZDRAVSTVENE RADNIKE Vlada Srbije dala saglasnost STALNI POSAO ZA NEGOVATELJICE I ZDRAVSTVENE RADNIKE Vlada Srbije dala saglasnost
Vlada Republike Srbije dala je saglasnost da se u radni odnos na neodređeno vreme primi 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika u ustanovama socijalne... STALNI POSAO ZA NEGOVATELJICE I ZDRAVSTVENE RADNIKE Vlada Srbije dala saglasnost

Vlada Republike Srbije dala je saglasnost da se u radni odnos na neodređeno vreme primi 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika, koji su tokom vanrednog stanja bili angažovani po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima u ovim ustanovama.

Negovateljice i zdravstveni radnici pokazali su visoku profesionalnost i posvećenost u negovanju i lečenju pacijenata tokom epidemiološke situacije izazvane zaraznom bolesti Covid-19, piše na sajtu Vlade Srbije.

Dodaje se da je njihovo angažovanje neophodno i nakon ukidanja vanrednog stanja, kako bi se sprečile i otklonile posledice ove zarazne bolesti.

Na sednici je usvojen i regulatorni okvir kojim se pruža dodatna podrška oblastima turizma, ugostiteljstva i putničkog saobraćaja zbog otežanih ekonomskih uslova usled pandemije Covid-19.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...