STANOGRADNJA U BIH I DALJE DRŽI TEMPO UPRKOS PANDEMIJI Zabeležen blagi pad, ali je broj odobrenja za gradnju stanova u porastu

BiznisInfrastrukturaRegionVesti

7.12.2020 10:53 Autor: Julijana Vincan 0

STANOGRADNJA U BIH I DALJE DRŽI TEMPO UPRKOS PANDEMIJI Zabeležen blagi pad, ali je broj odobrenja za gradnju stanova u porastu STANOGRADNJA U BIH I DALJE DRŽI TEMPO UPRKOS PANDEMIJI Zabeležen blagi pad, ali je broj odobrenja za gradnju stanova u porastu
Iako stanogradnja u Bosni i Hercegovini beleži blagi pad u ovoj godini, još uvek drži tempo, a ohrabruje da je broj odobrenja za gradnju... STANOGRADNJA U BIH I DALJE DRŽI TEMPO UPRKOS PANDEMIJI Zabeležen blagi pad, ali je broj odobrenja za gradnju stanova u porastu

Iako stanogradnja u Bosni i Hercegovini beleži blagi pad u ovoj godini, još uvek drži tempo, a ohrabruje da je broj odobrenja za gradnju stanova u porastu, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

U periodu od januara do oktobra predviđeno je 18,8 odsto više stanova za gradnju nego u istom periodu prošle godine.

„U oktobru ove godine izdato je ukupno 356 odobrenja za građenje, od čega na objekte visokogradnje otpada 286, a na objekte niskogradnje 70 dozvola.
Broj izdatih odobrenja za građenje u oktobru u odnosu na oktobar prošle godine manji je za 5,3 procenta“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, broj predviđenih stanova za građenje je 608, sa ukupnom površinom 40.574 metra kvadratnih, što je za 1,2 odsto manje nego u istom periodu prethodne godine.

Foto: Tanjug

Najviše dozvola u oktobru – 561, izdato je za gradnju novih stanova , a 44 dozvole odnose se na dogradnju/nadogradnju, a tri za prenamene nestambenog prostora u nove stanove.

Iako s blagim padom, stanogradnja u Bosni i Hercegovini se, kako je istaknuto, i dalje dobro drži u uslovima pandemije. Za devet meseci izgrađeno je 1.688 stanova, što predstavlja pad za 0,7 procenata u odnosu na isti period lane.

Broj nezavršenih stanova na kraju trećeg kvartala bio je 4.370 i predstavlja pad za 4,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...