Otvoren novi pogon u Detroitu

Stellantis beleži pad prodaje u SAD, ali širi proizvodnju modela Jeep Grand Cherokee

AutomobiliSvetVesti

5.1.2022 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Stellantis beleži pad prodaje u SAD, ali širi proizvodnju modela Jeep Grand Cherokee Stellantis beleži pad prodaje u SAD, ali širi proizvodnju modela Jeep Grand Cherokee
Američko predstavništvo kompanije Stellantis, FCA US LLC (STLA.MI) prijavilo je pad u prodaji automobila na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, pošto se gigant u automobilskoj... Stellantis beleži pad prodaje u SAD, ali širi proizvodnju modela Jeep Grand Cherokee

Američko predstavništvo kompanije Stellantis, FCA US LLC (STLA.MI) prijavilo je pad u prodaji automobila na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, pošto se gigant u automobilskoj industriji borio sa problemom nedostatka čipova koji ga je primorao da zaustavi proizvodnju širom Evrope i SAD.

Četvrti najveći proizvođač automobila na svetu rekao je da je godišnja prodaja u SAD pala za više od dva odsto na 1.777.394 vozila sa 1.820.636 godinu dana ranije, piše Reuters.

S druge strane, Stellantis je preko FCA, izgradio jednu od tek tri nove fabrike automobila ili auto-delova u SAD tokom proteklih 12 meseci, a jedinu u širem području grada Detroita, koji je nekada bio predvodnik američke auto-industrije.

U novoj fabrici FCA će proizvoditi novu verziju čuvenog modela Jeep Grand Cherokee, sa procenom prodaje oko 150.000 komada za godinu dana u SAD.

U ukupnom porftoliju čuvenog proizvođača u Americi, modeli Jeep Cherokee i Alfa Romeo Stelvio beleže rast prodaje od jedan odsto i dva odsto, respektivno. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...