nato pažljivo prati šta rusija radi

Stoltenberg: Opasna i nepromišljena Putinova nuklearna retorika

SrbijaVesti

21.9.2022 17:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Stoltenberg: Opasna i nepromišljena Putinova nuklearna retorika Stoltenberg: Opasna i nepromišljena Putinova nuklearna retorika
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg (Jens Stoltenberg) optužio je Vladimira Putina za „opasnu i nepromišljenu nuklearnu retoriku“, ali je rekao da članovi zapadne vojne... Stoltenberg: Opasna i nepromišljena Putinova nuklearna retorika

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg (Jens Stoltenberg) optužio je Vladimira Putina za „opasnu i nepromišljenu nuklearnu retoriku“, ali je rekao da članovi zapadne vojne alijanse treba da ostanu mirni i da zadrže podršku Ukrajini.

Odgovarajući na Putinov govor ranije u sredu, Stoltenberg je rekao da NATO „veoma pažljivo prati šta Rusija radi, prenosi Financial Times.

Do sada nismo videli nikakve promene u nuklearnom stavu Rusije, nuklearnoj spremnosti, ali to veoma pažljivo pratimo i ostajemo na oprezu, rekao je generalni sekretar alijanse i dodao:

„Govor Putina je eskalacija, ali nije iznenađenje. Stoga smo se pripremili. Ostaćemo mirni i nastaviti da pružamo podršku Ukrajini. Govor predsednika Putina pokazuje da rat ne ide po njegovim planovima. Napravio je veliku pogrešnu procenu“, naveo je on u izjavi.

„Ovo je opasna i nepromišljena nuklearna retorika. Nije novo jer je to radio mnogo puta ranije. On veoma dobro zna da nuklearni rat nikada ne treba voditi i da se ne može pobediti, a on će imati posledice bez presedana za Rusiju“, dodao je on i istakao da je Putin napravio veliku stratešku grešku i to je razlog zašto oni sada moraju da urade ovo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...