Postavljen cilj da Gomex postane nacionalni lider u maloprodaji prehrambenih proizvoda

Strani investitor preuzeo domaći lanac prodavnica

Firme u fokusuPoslovanjeSrbijaVesti

5.4.2022 08:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Strani investitor preuzeo domaći lanac prodavnica Strani investitor preuzeo domaći lanac prodavnica
Fond rizičnog kapitala koji ulaže u privredna društva na tržištu, CEECAT Capital, objavio je da preuzima većinski udeo u srpskom trgovačkom lancu Gomex. „Želimo... Strani investitor preuzeo domaći lanac prodavnica

Fond rizičnog kapitala koji ulaže u privredna društva na tržištu, CEECAT Capital, objavio je da preuzima većinski udeo u srpskom trgovačkom lancu Gomex.

„Želimo da investiramo u kompanije koje imaju potencijal da postanu regionalni lideri u svojoj osnovnoj industriji. Gomex je dokazao svoje sposobnosti uspešnim prodorom i liderskom pozicijom u severnoj Srbiji. Unapredićemo i podržati postojeće jako jezgro menadžmentskog tima i investirati u ljudski kapital, okosnicu Gomexa. Naš cilj je da pomognemo u stvaranju mogućnosti da Gomex ispuni svoj potencijal, da se pojavi kao nacionalni lider u maloprodaji prehrambenih proizvoda u formatu za susedstvo”, izjavio je Entoni Stalker (Anthony Stalker), partner u CEECAT Capitalu.

Investicija u Gomex je prva investicija CEECAT Capital-a u Srbiji i peta investicija u njegov novi fond, CEECAT Fund II. Paralelno sa ovim, CEECAT Capital otvorio je novu kancelariju u Beogradu iz koje će obavljati dalje poslove u regionu, prenosi Bonitet.com.

Gomex, maloprodajnu mrežu fokusiranu na format komšijskih prodavnica, osnovao je Goran Kovačević 1997. godine u Zrenjaninu. Investicijom SEAF South Balkan Fund-a 2007. godine, kompanija je prodrla u region Vojvodine, ali i Centralne Srbije.

Danas je Gomex jedan od značajnijih poslodavaca u zemlji sa oko 2.500 zaposlenih. Osnažujući svoje kupce, kompanija je razvila alate koji nagrađuju lojalnost i čestu kupovinu putem sopstvene aplikacije za lojalnost, navodi se u saopštenju CEETCAT-a.

DOO GOMEX ZRENJANIN

MILETIĆEVA 27A, 23101 Zrenjanin, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
141.338.448,14 (2020)
Broj zaposlenih:
2.173 (2020)
  • Milovan94

    5.4.2022 #1 Author

    Ima sada Gomex da prosperira sigurno.

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.4.2022 #2 Author

    Sjajno,sa vecim ulaganjem da se prosiri poslovanje…

    Odgovori

  • VERA

    5.4.2022 #3 Author

    Sve je to lepo, samo da je domaca firma kupila Gomex.

    Odgovori

  • DANA

    6.4.2022 #4 Author

    Trgovine nam pokupovase

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    6.4.2022 #5 Author

    dugi niz godina ova kompanije nije više u domaćem vlasništvu

    Odgovori

  • Bella

    6.4.2022 #6 Author

    Meni taj Gomex nista nije posebno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...