na takmičenju učestvovalo 300 timova iz celog sveta

Studenti FON-a šampioni sveta u rešavanju praktičnih problema kompanija

Hi-techLifestyleSrbijaSvetU fokusuVesti

25.2.2022 12:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Studenti FON-a šampioni sveta u rešavanju praktičnih problema kompanija Studenti FON-a šampioni sveta u rešavanju praktičnih problema kompanija
Članovi Case Study Cluba Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu Dušan Višnjić, Aleksandra Кrstajić, Marija Stojanović i Staša Stamatović postali su šampioni sveta na... Studenti FON-a šampioni sveta u rešavanju praktičnih problema kompanija

Članovi Case Study Cluba Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu Dušan Višnjić, Aleksandra Кrstajić, Marija Stojanović i Staša Stamatović postali su šampioni sveta na prestižnom takmičenju „CBS Global Case Competition 2022“ pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović, Rastka Damnjanovića i Vladimira Stojiljkovića. Podršku u pripremi pružili su Кatarina Mirković i Stefan Ignjatović.

Finale takmičenja je organizovano u četvrtak 24. februara 2022. godine od strane Copenhagen Business School u online okruženju. Na takmičenju je učestvovalo 300 timova iz celog sveta. Drugo mesto pripalo je timu iz Sjedinjenih Američkih Država, a treće timu iz Holandije.

Početkom februara održana je prva runda takmičenja i zadata je studija slučaja od strane kompanije Pandora i za čije rešavanje su imali 24 sata. Zadatak studije slučaja odnosio se na definisanje strategije rasta kompanije kroz inovativni pristup prema mladim Y i Z generacijama.

Studenti FON-a predložili su personalizovano iskustvo potrošača kroz primenu digitalizacije, blockchain i NFT tehnologije, navodi se u saopštenju FON-a.

Takođe, predložili su implementaciju rešenja na tržište Кine i SAD kao i mogućnost skaliranja ponude i na druge segmente potrošača.

Žiri je pohvalio tim studenata FON-a za timsku energiju, prezentaciju, inovativnu strategiju koja koristi tehnološka rešenja za unapređenje iskustva pri kupovini nakita kao i prilagođenu strategiju nastupa na međunarodnim tržištima.

Žiri su činili predstavnici top menadžmenta kompanija Pandora, Microsoft, Carlsberg, Thornico, kao imenadžment konsalting kuće Bain & Company.

 • Milovan94

  25.2.2022 #1 Author

  Svaka čast studentima koji postižu velike rezultate.

  Odgovori

 • TATJANA

  25.2.2022 #2 Author

  Prelepo, imamo cime da se dicimo. Samo da im se obezbede uslovi da ostanu u svojoj zemlji i doprinesu njenom razvoju

  Odgovori

 • Vockica

  25.2.2022 #3 Author

  Najbolji nasi studenti, svaka cast. Ponos nase zemlje.. Treba ih Srbija podržati i njih i sve ostale studente. A imamo odlicne pametne studente.

  Odgovori

 • GAGA

  25.2.2022 #4 Author

  Svaka cast!

  Odgovori

 • IRINA

  26.2.2022 #5 Author

  Bravo svaka čast oni su i pokazali godinama da su najbolji

  Odgovori

 • MIŠKOVIĆ

  26.2.2022 #6 Author

  ovo su vesti koje treba isticati
  svaka čast našim mladim pametnim ljudima

  Odgovori

 • STRAHINJA

  26.2.2022 #7 Author

  Svaka cast i za studente i za profesore.Fon godinama belezi ovakave uspehe na ovom tipu takmicenja

  Odgovori

 • Maša

  27.2.2022 #8 Author

  To su srpski “mozgovi” :).

  Odgovori

 • Jolanda

  27.2.2022 #9 Author

  Naše stručnjake svuda cene osim u našoj zemlji i to je poražavajuće

  Odgovori

 • DANA

  28.2.2022 #10 Author

  Bravo.Imamao i lepih I petnih tema.

  Odgovori

 • DEKSI

  2.3.2022 #11 Author

  Svaka cast, oni su nas ponos!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...