Blokada imovine ruskih pojedinaca i organizacija

Švajcarska zamrzla 7,5 milijardi franaka Rusima

SvetVesti

1.12.2022 14:35 Autor: Vladimir Jokanović 1

Švajcarska zamrzla 7,5 milijardi franaka Rusima Švajcarska zamrzla 7,5 milijardi franaka Rusima
Švajcarska vlada zamrzla je rusku imovinu u iznosu od 7,5 milijardi franaka od 25. novembra. Na sajtu švajcarskog Ministarstva privrede precizira se da je... Švajcarska zamrzla 7,5 milijardi franaka Rusima

Švajcarska vlada zamrzla je rusku imovinu u iznosu od 7,5 milijardi franaka od 25. novembra. Na sajtu švajcarskog Ministarstva privrede precizira se da je ovaj iznos naveden bez uzimanja u obzir 15 zamrznutih objekata sankcionisanih pravnih i fizičkih lica.

Zamrznuti iznosi mogu da se povećaju, na primer, kada nova lica postanu predmet sankcija ili se identifikuje nova imovina sankcionisanih lica. Istovremeno, sredstva koja su preventivno zamrznuta treba da budu oslobođena nakon što se obave neophodne provere, navedeno je u saopštenju Ministarstva, prenosi Komersant.

U materijalu Ministarstva takođe se nalaze podaci o iznosu depozita koje su prijavila ruska pravna i fizička lica. Švajcarskoj vladi imovinu su prijavili 123 pojedinca i organizacija, čiji su ukupni depoziti iznosili više od 46 milijardi franaka.

Nakon ulaska ruskih trupa u Ukrajinu, Švajcarska je podržala politiku sankcija Evropske unije protiv Rusije i uvela paralelna ograničenja. Prošle nedelje Savezni savet Švajcarske uveo je potpuni embargo na oružje Rusiji.

  • GOCA BG

    1.12.2022 #1 Author

    Solidarnost Svajcarske sa ostalim zemljama,klasika…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...