na duži rok planiraju da ulože i do 10 milijardi

Adani grupa namerava da investira do tri milijarde dolara u projekte u Vijetnamu

BiznisSvet

25.5.2023 14:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Adani grupa namerava da investira do tri milijarde dolara u projekte u Vijetnamu Adani grupa namerava da investira do tri milijarde dolara u projekte u Vijetnamu
Indijska Adani grupa istražuje mogućnost ulaganja do tri milijarde dolara u projekte morskih luka i obnovljive energije u Vijetnamu, navedeno je u saopštenju vijetnamske... Adani grupa namerava da investira do tri milijarde dolara u projekte u Vijetnamu

Indijska Adani grupa istražuje mogućnost ulaganja do tri milijarde dolara u projekte morskih luka i obnovljive energije u Vijetnamu, navedeno je u saopštenju vijetnamske vlade u sredu.

Saopštenje je usledilo nakon sastanka u Hanoju istog dana između vijetnamskog premijera Fam Min Čina (Pham Minh Chinha) i Karana Adanija, glavnog izvršnog direktora Adani Ports i specijalne ekonomske zone, prenosi Reuters.

„Vijetnam je voljan da stvori povoljnije uslove za velike indijske kompanije, uključujući Adani, da investiraju i posluju u zemlji“, rekao je Čin Karanu na sastanku, navodi se u saopštenju.

Čin je rekao da je Vijetnam pozdravio Adanijevu investiciju, prvobitno u luci Lien Chieu u centralnom gradu Danangu, navodi se u saopštenju.

Karan je istakao da će uskoro raditi sa vijetnamskim partnerima i zainteresovanim stranama na konkretnim investicionim projektima u zemlji, navodi se u saopštenju, i dodaje da bi naredne investicije mogle da dostignu 10 milijardi dolara na duži rok.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...